fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Mucbe inaugura una exposici贸 permanent sobre la hist貌ria del Convent de Sant Francesc a Benicarl贸

El Mucbe inaugura una exposici贸 permanent sobre la hist貌ria del Convent de Sant Francesc a Benicarl贸

La mostra fa un recorregut hist貌ric de les diferents etapes de l’edifici i el seu entorn i repassa la seua evoluci贸 des de la seua creaci贸 com a convent francisc脿 fins a l’etapa actual com a Museu de la Ciutat de Benicarl贸 (Mucbe).

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Pedro Manch贸n, han inaugurat aquest mat铆 al Mucbe l’exposici贸 芦Convent de Sant Francesc. Passat i present禄, una mostra permanent ubicada al cor de la capella que fa un recorregut pels diferents usos que ha tingut l’edifici al llarg dels segles i que, en paraules de l’alcaldessa, 芦posa en valor d’una forma magn铆fica tot el que han viscut les parets d’aquest conjunt conventual des de la seua creaci贸禄.

Per a l’alcaldessa, 芦aquesta exposici贸 茅s el resultat d’un treball de molts anys, la demostraci贸 de qu猫 Benicarl贸 ha sabut invertir els esfor莽os necessaris i apostar pol铆ticament per reconvertir aquest edifici en el buc ins铆gnia de la cultura benicarlanda禄.

El regidor de Cultura ha reiterat que 芦la mostra, d’alguna manera, tanca el cercle de totes les actuacions que s’han dut a terme durant els 煤ltims 25 anys al Convent de Sant Francesc i ha reivindicat la intrahist貌ria d’aquest edifici emblem脿tic que 茅s un aut猫ntic tresor per als benicarlandos i per a tota la comarca禄.

L’exposici贸 revisa les diferents activitats que s’han dut a terme a l’edifici des de la seua creaci贸 (convent francisc脿, hospital de la caritat, caserna de la Gu脿rdia Civil, magatzem, cinema…) i incideix en les particularitats de l’orde francisc脿 i en el dia a dia dels frares al Convent.

Entre els elements que formen part de la mostra, destaca una pintura del segle XVII que representa al comerciant vin铆cola benicarlando Feliciano Llu铆s Ros, un dels primers personatges de Benicarl贸 enterrats a la Capella.

Tamb茅 s’hi troben altres elements hist貌rics, com el segell que utilitzava el guardi脿 del Convent el 1818 per a formalitzar tots els documents o les cartes d’almoines, a trav茅s de les quals es poden con茅ixer les donacions dels benicarlandos i benicarlandes al Convent quan era Hospital de la Caritat.

La mostra s’ha finan莽at a trav茅s de la subvenci贸 de la Conselleria de Cultura per a museus oficialment reconeguts per la Generalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.