fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Museu del Taulell d’Onda ‘Manolo Safont’ viu una intensa vesprada d’exposicions i confer猫ncies

El Museu del Taulell d’Onda ‘Manolo Safont’ viu una intensa vesprada d’exposicions i confer猫ncies

S’ha inaugurat la mostra ‘Sotabalcons’ de l’alumnat de sis猫 de Prim脿ria i ha tingut lloc la tercera confer猫ncia inclosa en el cicle organitzat amb motiu del 50 aniversari de la instituci贸 muse铆stica.

Esta vesprada s’ha presentat al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda l’exposici贸 ‘Sotabalcons’, que est脿 inclosa en el programa educatiu “Al voltant dels taulells”, organitzat per l’Ajuntament. A la inauguraci贸 ha acudit la tinent d’alcalde d’Educaci贸 i regidora de Museus, Encarna Ribes, a m茅s dels alumnes participants acompanyats pels seus pares i mares, familiars i professors. Enguany, uns 350 alumnes de sis猫 de Prim脿ria de diferents centres educatius d’Onda han participat en aquesta activitat, que es realitza des de fa anys amb molt 猫xit entre l’alumnat. Ribes ha aprofitat l’acte per a “felicitar a tots els alumnes que poseu el vostre treball i il路lusi贸 a crear les obres que estem exposant avui”.

Amb aquests treballs, els xiquets han demostrat les seves habilitats i han apr猫s t猫cniques per a pintar taulells, alhora que s’han divertit. Concretament, l’activitat ha constat de dues fases diferenciades que combinen el treball manual de la pl脿stica i el treball m茅s reflexiu de coneixements del mitj脿. En una primera fase, els estudiants han visitat el centre hist貌ric d’Onda, on han pogut contrastar la informaci贸 rebuda a l’aula i despr茅s han dissenyat els esborranys per a la posterior elaboraci贸 dels seus propis ‘sotabalcons’. Per a acabar l’activitat, s’han recopilat tots els treballs i la documentaci贸 utilitzada per a mostrar-se a l’exposici贸 que estar脿 oberta al Museu fins al 10 de juny.

A m茅s, esta vesprada tamb茅 ha tingut lloc la tercera confer猫ncia inclosa en el ‘Cicle de Confer猫ncies’ organitzat amb motiu del 50 aniversari del Museu del Taulell. En esta ocasi贸, Vicent Guerola i Ignasi Giron茅s, tots dos doctors en Belles arts per la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia, han parlat sobre ‘La pintura cer脿mica valenciana del segle XVIII, de la manufactura tradicional taulellera i els nous models de producci贸 preindustrial’. A la confer猫ncia s’han tractat les manifestacions m茅s innovadores i importants que van significar un considerable avan莽 en l’adquisici贸 de noves f贸rmules t猫cniques de producci贸, aix铆 com la incorporaci贸 de noves gammes crom脿tiques, i la gradual obertura a repertoris gr脿fics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.