fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Patronat de Festes aprova el programa de la Magdalena 2016 amb 250 actes

El Patronat de Festes aprova el programa de la Magdalena 2016 amb 250 actes

El Consell Rector del Patronat de Festes ha aprovat avui el programa de festes de la Magdalena 2016, que enguany comptarà amb 250 actes sumant les actuacions del Festival d’Animació i Música de Magdalena (FAMM!) que no s’han incorporat al Llibret. El programa de les festes, el primer que elabora la nova Junta de Festes, ha tirat endavant amb els vots a favor dels participants en el Consell Rector excepte els dos representants del PP que s’han abstingut.

La Magdalena 2016 presenta com a principals novetats el propi FAMM!, que fusiona l’anterior festival de bandes internacionals i les desfilades d’animació i que portarà la festa a més barris de la ciutat. A més, també avança l’arribada de les bandes internacionals, un total de set procedents d’Itàlia, amb la Sbandieratori Cavensi; de Bòsnia, amb la Mazoretkinje Soroki i Banda de Zenica; d’Escòcia, amb la Johnstone Pipe Band; de Polònia amb la Orkiestra OSP Nadarzyn; d’Ucraïna amb la Fanfare de Aviv; d’Alemanya, amb la Rhineguards i d’Eslovàquia amb la Godba Trzic, a les quals se sumaran dues bandes locals, la de la Universitat Jaume I i la Banda Municipal de Castelló.

El canvi de recorregut en el Pregó i la Cavalcada infantil serà una altra de les novetats d’aquesta edició de la Magdalena, que passaran pel carrer Governador, i la partició de l’ofrena a la Mare de Déu del Lledó al matí i a la vesprada amb l’objectiu de guanyar vistositat i agilitat.

Els espectacles pirotècnics també incorporen novetats, com l’establiment per primera vegada d’un premi en metàl·lic de 3.000 euros per a la guanyadora del concurs de *mascletaes; la celebració d’un correfocs en l’Enfarolà del Fadrí amb tres recorreguts diferents que tindran principi i fi en la plaça Major, la substitució de la Nit del Foc per un castell de focs artificials més la substitució, per motius de seguretat, de la mascletà aèria del diumenge de la Romeria per una rematada terrestre i el tret aeri es trasllada a la Tornà de la Romeria des de la Basílica del Lledó. En total, 23 espectacles entre mascletaes, correfocs, nit màgica, castells, Enfarolà i Encesa de Gaiates, que suposarà el tret d’uns 3.700 quilos de pólvora.

El cartell de concerts també simbolitza la renovació per la qual aposten el Patronat de Festes i la Junta de Festes amb una major varietat d’estils. L’oferta musical de la Magdalena 2016 està composta per Magdalena DJs festival; Sempre així; deBigote / Molt / Second / L’habitació roja; Tom Bombadil; Els Catarres i Banda Municipal de Castelló i Serafín Zubiri en homenatge a Nino Bravo; SONS Magdalena: Xarxa Tree / Li Parody / Rats on Rafts; Amstel Fest amb Ruth Baker Band / Funambulistes / Maldita Nerea; concerte homenatge a Morcillo; Carlos Baute i Big Jamboree.

Leave a Reply

Your email address will not be published.