fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El solar de l’antiga f脿brica La Joya a Borriana acollir脿 de forma provisional el mercat dels dimarts

El solar de l’antiga f脿brica La Joya a Borriana acollir脿 de forma provisional el mercat dels dimarts

Dimarts que ve, 12 de maig, obrir脿 les seues portes amb vora 50 parades de productes alimentaris i de primera necessitat.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha anunciat que el mercat exterior ambulant del dimarts a Borriana arrancar脿 dimarts que ve, 12 de maig, amb vora 50 parades amb productes alimentaris i de primera necessitat en el solar de l’antiga f脿brica de La Joya Export, coneguda popularment com la Pelaora.

El solar que ha estat cedit pels actuals propietaris, Eliseo Pla Ram铆rez SL, permetr脿 complir amb la separaci贸 dels establiments i controlar la dist脿ncia social, que s贸n les directrius que fixa el Consell per a l’obertura d’estos mercats durant l’estat d’alarma.

Es repr猫n aix铆 en el municipi l’activitat de venda ambulant que es concentrar脿 en la nova ubicaci贸 de forma provisional, fins que les autoritats sanit脿ries autoritzen la tornada a la seua ubicaci贸 tradicional, per tal de poder proveir la ciutadania de productes frescos i de proximitat, en les condicions de seguretat i higiene marcades per la Conselleria de Sanitat i Salut P煤blica.

Maria Josep Safont ha agra茂t a l’empresa Eliseo Pla Ram铆rez SL la disposici贸 i les facilitats en la cessi贸 del solar que permetran la celebraci贸 del mercat este proper dimarts i ha mostrat el seu desig que la poblaci贸 aculla esta ubicaci贸 temporal amb “comprensi贸”. Per este motiu ha fet una crida als ve茂ns i a les ve茂nes a “adaptar-se a la situaci贸 actual a l’hora de realitzar les seues compres”, apel路lant al “civisme i a la responsabilitat”, perqu猫 l’猫xit d’este tipus de mesures “dep猫n del comportament de les persones”, al mateix temps que ha desitjat que el mercat del dimarts “puga tornar al m茅s prompte possible al seu lloc habitual”.

Segons ha explicat l’alcaldessa esta setmana s’han estat valorant i analitzant les possibles ubicacions i les f贸rmules d’obertura que no alteraren les normes de l’estat d’alarma. Finalment, el consistori s’ha decidit “mirant pel b茅 de tots”, pel solar de l’antiga Joya perqu猫 est脿 en una zona de f脿cil acc茅s en el nucli urb脿, per貌 no c猫ntrica, i reuneix les condicions necess脿ries”.

Es tracta, ha precisat la regidora de Mercats, Sara Molina, “d’un espai tancat amb una sola porta d’acc茅s per a un millor control d’aforament, on es pot organitzar l’entrada i l’eixida de persones”, i complir d’esta manera els requisits que estableix la Conselleria de Sanitat per a l’autoritzaci贸 d’estos mercats.

A m茅s, l’脿mplia superf铆cie del recinte permetr脿 tamb茅 complir les mesures de seguretat quant a les dist脿ncies i separaci贸 que haur脿 d’haver-hi entre els llocs de venda, ha assenyalat Molina, que ha afegit que esta ubicaci贸 “evitar脿 que els ve茂ns i ve茂nes es desplacen en vehicles i tamb茅 les aglomeracions en el centre de la ciutat”.

Respecte al Mercat de la Mar, Molina ha indicat que, per ara, no se celebrar脿 per a “no fomentar els despla莽aments amb vehicles”.

Aix铆 mateix, ha reiterat que des de l’Ajuntament s’han pres totes les mesures indicades per la Generalitat i ha assegurat que “la protecci贸 i seguretat estan garantides”, i ha sol路licitat la col路laboraci贸 dels ve茂ns i les ve茂nes: “ara necessitem la responsabilitat de la poblaci贸”.

Esta decisi贸 es produeix despr茅s de la publicaci贸 de la resoluci贸 de la Conselleria de Sanitat i Salut P煤blica, en la qual s’estableixen les condicions per a l’obertura dels mercats de venda no sedent脿ria de productes de primera necessitat a la Comunitat Valenciana, durant l’estat d’alarma provocat per la Covid-19.

L’Ajuntament ja s’ha posat en contacte amb els venedors ambulants de productes alimentaris i de primera necessitat que fins ara tenien parada en el mercat del dimarts, per donar-les la possibilitat de participar, els quals hauran de complir les mesures d’higiene i prevenci贸 establides per la Conselleria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.