fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Els Reis Mags arribaran a Borriana el dia 5 de gener i recorreran amb cotxe, simult脿niament, els carrers dividits en sector

Els Reis Mags arribaran a Borriana el dia 5 de gener i recorreran amb cotxe, simult脿niament, els carrers dividits en sector

En substituci贸 de la cavalcada i perqu猫 les fam铆lies puguen vore’ls des de les seues finestres i balcons i no hagen de despla莽ar-se.

La ciutat de Borriana ho t茅 tot preparat per a l’arribada dels Reis d鈥橭rient, una visita que ser脿 especial i adaptada a les circumst脿ncies per la pand猫mia, amb la suspensi贸 de la cavalcada, per貌 amb Melcior, Gaspar i Baltasar com a protagonistes, 鈥減erqu猫 la m脿gia arribe als xiquets i les xiquetes鈥, segons ha informat la regidora de Festes, Llu茂sa Monferrer, que ha donat a con猫ixer els actes amb motiu de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient a Borriana.

Una visita en la qual l’Ajuntament est脿 treballant des de fa aproximadament dos mesos per a garantir la celebraci贸 amb un format nou adaptat a les mesures per la Covid-19 i amb la premissa d’evitar aglomeracions de persones i perqu猫 la nit de Reis 2021 鈥渟iga molt m茅s especial que mai per als m茅s xicotets i que siga inoblidable, a pesar que estiguem immersos en una gran pand猫mia鈥.

Llu茂sa Monferrer ha destacat el comportament exemplar dels m茅s xicotets i xicotetes des de l’inici de la pand猫mia, per la qual cosa 鈥渁ra m茅s que mai, els xiquets i les xiquetes mereixen que Melcior, Gaspar i Baltasar visiten Borriana鈥. El m茅s important, ha manifestat, 茅s que Borriana 鈥渃ontinue mantenint la celebraci贸 dels Reis Mags i la il路lusi贸 dels xiquets i xiquetes de la ciutat, sempre amb el compliment les mesures establertes i unint esfor莽os鈥.

La principal novetat 茅s que al mes que ve la tradicional cavalcada del dia 5 se substituir脿 per un recorregut dels tres Reis pels carrers de la ciutat des de les 16 hores. Per a la qual cosa, el municipi es dividir脿 en sectors i, simult脿niament, els Reis realitzaran en cotxes les rutes establertes pr猫viament perqu猫 les fam铆lies puguen vore’ls des de les seues finestres i balconades i no hagen de despla莽ar-se. Aquestes rutes es donaran a con猫ixer pr貌ximament.

Des del consistori, ha manifestat Llu茂sa Monferer, 鈥渘o podem organitzar la cavalcada per motius obvis de seguretat i per a evitar aglomeracions, per貌 hem procurat que qualsevol xiquet o xiqueta des de sa casa puga sentir que els Reis d鈥橭rient estan a prop鈥. Per aix貌, ha precisat, a m茅s 鈥渆stem treballant perqu猫 es puga retransmetre per televisi贸 i per les plataformes digitals. A pesar que la comitiva es far脿 notar tocant el cl脿xon, en la web es podr脿 fer el seguiment en viu d’algun dels recorreguts鈥.

Patge Reial

Pr猫viament, un dia abans, 茅s a dir el 4 de gener, els xiquets que ho desitgen podran donar la carta al Patge Reial perqu猫 arriben a les mans de Melcior, Gaspar i Baltasar. Aix铆, enguany, el Patge Reial estar脿 simult脿niament a les 17.30h al Pla, a la Merc猫 i a la placeta de les Dominiques, on els m茅s menuts o els seus familiars podran entregar la seua llista de desitjos de forma ordenada, segura, i evitant aglomeracions.
Igualment, es podran depositar les cartes directament en les tres b煤sties reials itinerants realitzades per un artista faller de la ciutat que representen la figura dels Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar, i que pr貌ximament recorreran els carrers i comer莽os de la ciutat.

Videotelefonada

Paral路lelament, com que els Reis han apr猫s a utilitzar les noves tecnologies per a poder conversar amb els m茅s xicotets, es podr脿 demanar una cita per a realitzar videotelefonades amb Melcior, Gaspar i Baltasar, a trav茅s de la plataforma vienenlosreyesmagos.com/borriana, 鈥渦na visita virtual en qu猫 els Reis els atendran personalment i podran interactuar i parlar extensament鈥, ha indicat la regidora.
Llu茂sa Monferrer ha explicat tamb茅 que durant aquesta setmana l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha escrit una carta als Reis Mags perqu猫 malgrat les circumst脿ncies vinguen a Borriana i complisquen amb els desitjos i les il路lusions dels xiquets i les xiquetes perqu猫 s’ho mereixen鈥.

La clau de la ciutat

Els tres Reis d鈥橭rient han confirmat la seua visita a la ciutat el dia 5 de gener, l’alcaldessa els lliurar脿 la clau de la ciutat perqu猫 puguen entrar en totes les cases de Borriana, en una recepci贸 a la Casa Consistorial en qu猫 tan sols participaran les Reines Falleres, Elena Pastor i Julia L贸pez i la regidora de Festes, Llu茂sa Monferrer.
Tot aquest proc茅s des de l’inici, amb la petici贸 de l’alcaldessa per carta als Reis Mags i les diverses activitats relacionades amb la vinguda de Ses Majestats i davant la impossibilitat de realitzar la cavalcada, el lliurament de la clau des del

Leave a Reply

Your email address will not be published.