fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els veïns i veïnes de Morella realitzaran la Rogativa a Vallivana el proper cap de setmana

Els veïns i veïnes de Morella realitzaran la Rogativa a Vallivana el proper cap de setmana

La localitat es prepara per viure un cap de setmana molt especial. Aquests dies s’ha adequat l’entorn de Vallivana. L’autobús pujarà el dissabte a les 19 hores i baixarà el diumenge a les 7:30 del matí.

Morella viurà un cap de setmana molt especial. Arriba el primer dissabte de maig i amb ell, la Rogativa a Vallivana. El proper dissabte, centenars de veïns i veïnes partiran des de Morella per recórrer els més de vint quilòmetres que els separen del santuari en el qual es troba la Mare de Déu i el diumenge, es farà el recorregut a la inversa.

A Setmana Santa, es va reunir el Consell rector de Vallivana per preparar la Rogativa i diverses qüestions més. Cal recordar que l’Ajuntament de Morella posa a disposició dels veïns i veïnes autobusos per pujar de Vallivana (dissabte a les 19 hores) i per baixar el diumenge (7.30 hores des de Sant Miquel).

Aquestes últimes setmanes, el Taller d’Ocupació ha treballat en l’adequació de l’entorn de Vallivana, perquè es trobe perfectament aquest cap de setmana. Des del consistori morellà també es recomana precaució i fer cas als alets i la Guàrdia Civil i s’anima a la gent a participar.

La Rogativa de Morella està encapçalada per la bandera blanca i la creu, a les que segueixen centenars de persones. Mentre s’avança, els càntics de veneració a la patrona es succeeixen. Durant el recorregut es realitzen tres parades, a l’Hostal Nou, la Torreta i el Pont de la Bota, abans d’arribar sobre les sis i mitja de la vesprada a Vallivana. Diumenge, els morellans i morellanes realitzen el mateix recorregut i mateixes parades, però en sentit contrari.

Cal recordar que la Rogativa de Morella se celebra el primer dissabte de maig de cada any. Excepte en els anys sexennals, que la data canvia i es realitza una a l’agost perquè la Mare de Déu presideixi les festes en el seu honor i una altra a l’octubre per tornar-la al santuari. Amb la Rogativa se li agraeix a la Mare de Déu l’alliberament d’una pesta al segle XVII, motiu pel qual també se celebra el Sexenni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.