fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Gandia celebra el Dia de l’Arbre amb activitats per a totes les edats

Gandia celebra el Dia de l’Arbre amb activitats per a totes les edats

Durant aquesta setmana el famós Botànic Cavanilles visita totes les aules de primària dels col·legis de Gandia.

La regidora delegada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada de la coordinadora, Núria Borrás, ha presentat aquest matí les activitats preparades per a celebrar a Gandia el Dia de l’Arbre, per a la qual han comptat amb la col·laboració del departament de Participació Ciutadana i altres entitats.
“Activitats ambientals relacionades no sols amb la vida dels arbres, sinó també amb el medi ambient on majors i xicotets poden participar activament. És important implicar a tota la societat, de totes les edats”, ha explicat Izquierdo.

Programa

Les activitats comencen amb la visita del famós Botànic Cavanilles a totes les aules de primària dels col·legis públics i concertats de Gandia i Grau de Gandia per promocionar les activitats de la Setmana de l’Arbre. Activitat que es du a terme durant tota la setmana.
Dijous 20 al matí: Plantació dels arbres que l’alumnat de les escoles participants en el programa “Arbres a l’aula”, de la Xarxa d’Ecoescoles de Gandia, han estat cuidant durant tot l’any. Aquest any, la plantació tindrà lloc al Parc de l’Alqueria Martorell. Principalment gestionat per IDEARI.
Dijous 20 – 20 h: Projecció gratuïta, al Teatre Serrano de Gandia, del premiat documental francès titulat MAÑANA, dirigit per Cyril Dion i Mélanie Laurent, sobre la lluita contra el canvi climàtic que incita a canviar el mon i demostra que res es utòpic i que si hi ha esperances per millorar el planeta.
Dissabte 22 – 18 h: Cinema en Valencià al Teatre del Raval de Gandia. Projecció de la premiada pel·lícula “Neu i els arbres màgics”. Recomanada a partir de 4 anys. Entrada: 4 – 5 €. Duració: 60 min.
Diumenge 23 – 9.30 a 13 h: Gimcana popular al Parc d’Ausiàs March, amb taller de caràcter ambiental per a gaudir amb els amics i la família i esmorzar amb suc de taronja ecològic. Al completar les 5 bases hi haurà una recompensa!!
• Plantació sps aromàtiques i fruitals autòctons
• Tallers reciclatge
• Jocs infantils

Finalment, Borràs ha agraït la col·laboració d’altres entitats com:

– Consell dels Joves de Gandia .
– Plàstic Preciós LaSafor.
– Voluntaris Creu Roja Gandia.
– Global Omnium.
– Hort Ester i Xavi.
– UrbaLab Gandia – Taller d’Ocupació “Paisatges de Gandia. Dels Ullals a la Ciutat”.
– L’empresa de parcs i jardins STV.
– Teatre Raval.
– Teatre Serrano.
– IDEARI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.