fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Iniciat el procés participatiu de la pròxima Cavalcada de Nadal a Sagunt

Iniciat el procés participatiu de la pròxima Cavalcada de Nadal a Sagunt

Este procés pretén donar cabuda a tota la ciutadania, tant en l’àmbit organitzatiu com creatiu, en la desfilada dels Reis d’Orient.

La regidoria de Joventut i Infància ha tornat a posar en marxa el procés participatiu de la pròxima Cavalcada de Nadal, amb el qual pretén donar cabuda a tota la ciutadania, tant en l’àmbit organitzatiu com creatiu, en la desfilada dels Reis d’Orient.

Esta iniciativa ja es va activar l’any passat i va suposar un gran èxit de convocatòria donat que més de 130 persones, sense comptar amb les associacions i entitats implicades, van formar part del festeig com a voluntàries. En este sentit, tal com explica el regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «realment li vam posar nom, forma i entitat a una iniciativa consolidada des de sempre, ja que la desfilada de Reis compta amb el suport del teixit associatiu de la ciutat, amb un important nombre d’empreses que de manera desinteressada col·laboren amb els actes de benvinguda als Reis i per descomptat des de fa anys compta amb els nostres grups de participació Dinakids, HRJove i Corresponsals, a més de les nostres escoles de Teatre i de Cinema. Ara, tornem amb la Cavalcada Oberta i convidem la ciutat a formar part d’este procés creatiu, on qualsevol persona pot ser voluntari i col·laborar amb la cavalcada».

Per enguany, per tant, la regidoria repetix amb la Cavalcada Oberta, i ho fa amb tres opcions de participació, on donar cabuda a les múltiples opcions de ser protagonista de l’esdeveniment, la ‘Cavalcada Oberta Ciutadania’, la ‘Cavalcada Oberta Entitats’ i la ‘Cavalcada Oberta Empreses’.

La ‘Cavalcada Oberta Ciutadania’, va dirigida a tota la població que desitge ser voluntària en els actes de benvinguda, amb independència de l’edat. S’ha fet un treball el mes d’octubre amb les diferents associacions d’AMPAS per proposar la realització de tallers de comparses. I a partir de novembre s’obri un termini de prescripció per formar part d’un grup de voluntariat per a l’esdeveniment: patges, col·laboració en els actes de la recepció del carter reial, suport en les desfilades del dia 5 de gener, creació de comparses, etc.

La ‘Cavalcada Oberta Empreses’, va dirigida a totes les empreses que vulguen ser protagonistes i puguen aprofitar l’esdeveniment per donar visibilitat a la seua marca. La cavalcada és una bona oportunitat per a promocionar i publicitar les empreses donada la seua enorme afluència de públic, al mateix temps que es poden concretar diferents maneres que les empreses donen suport a l’esdeveniment. En este sentit el departament de Joventut està a la disposició de tot el sector empresarial per definir esta cooperació.

I finalment la ‘Cavalcada Oberta Entitats’, destinades a associacions, col·lectius i grups socials. Un grup que històricament ha sigut protagonista dels actes de benvinguda als reis. Són una part essencial del procés participatiu.

Amb estes tres opcions s’obri un ventall d’opcions de ser protagonista d’un dels esdeveniments més multitudinaris de la nostra ciutat. Per totes aquelles persones, associacions o empreses que estiguen interessades poden telefonar al Casal Jove al 96 119 30 70.

Cal recordar que la cavalcada del nadal passat va oferir un balanç molt positiu pel que fa a la participació. La regidoria, a través de la iniciativa Cavalcada Oberta, va comptar amb jóvens que van fer les tasques de patges en l’acte de benvinguda en el port marítim, emissaris reials, patges en la desfilada, un entregat grup de jóvens que va fer possible el desenvolupament de la cavalcada, a més de les 26 entitats socials, culturals i esportives que van congregar més de 700 participants en la desfilada – Club patinatge ALAS, SOS Animals, falla Avinguda, falla Nou Montiber, falla Romano, falla Rodrigo, falla Teodor Llorente, falla Palleter, falla Els Vents, Falla Hispanitat-Churruca, FJFS, Colonias Felinas, AVOCAM, Club Gimnàstica Morvedre, Centro Aragonés, Casa Andalucia i els AMPAS dels CEIPS José Romeu, María Jocasta i Ausiàs March. Les empreses de la ciutat també van ser còmplices necessàries per l’esdeveniment, el restaurant El Mirador, ASECAM, SAGGAS, Boluda, Urban Planet, Carrefour, Panamar, AVSA, La Moderna, l’Epicentre, Semamcoin i Plumed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.