fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Joventut obri el termini per a inscriure’s en el club de lectura ludificat i online a Sagunt

Joventut obri el termini per a inscriure’s en el club de lectura ludificat i online a Sagunt

Llibres, joc, aprenentatge en valors i l’experiència interactiva a través de la lectura s’ajuntaran en #LaFórmulaSecreta, un projecte dirigit a jóvens d’entre 12 i 17 anys de Sagunt.

La regidoria de Joventut i Infància de l’Ajuntament de Sagunt, juntament amb l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut) ha iniciat un projecte d’animació a la lectura dirigit a jóvens d’entre 12 i 17 anys. Es tracta de #LaFórmulaSecreta, una iniciativa per a l’educació en valors a través del joc i la lectura que compta amb la col·laboració de LEA Lectura Oberta, plataforma que estimula la lectura aprofitant el potencial de les noves tecnologies.

Es tracta d’un club de lectura, però ludificat i de manera online, una invitació al joc, al viatge lector, a l’aventura literària i una autèntica experiència col·laborativa i participativa. La iniciativa comptarà amb debats, jocs, nombroses activitats virtuals i presencials entorn de l’obra literària L’efecte Frankenstein, de l’autora alacantina Elia Barceló, premi Edebé de Literatura Juvenil 2019. També hi haurà una fuita room.

L’activitat va dirigida a jóvens de secundària i, a més, s’ha convidat als instituts de Sagunt al fet que col·laboren amb este projecte. Les i els jóvens que estiguen interessats a participar en este apassionant i modern Club de Lectura han d’inscriure’s en https://aytosagunto.apuntate.online/pio/. El termini és fins al 18 d’octubre.

Es tracta d’una activitat totalment gratuïta oberta a qualsevol participant. Els llibres seran adquirits mitjançant el préstec de llibres digitals. Per tant, este club de lectura incidix en l’educació en valors amb eines d’oci educatiu, a través d’una plataforma digital innovadora, treballant en camps com el gènere, el creixement personal, la participació o la prevenció de la violència, alhora que es fomenta la lectura, el debat i l’aprenentatge sobre altres èpoques històriques.

Entre els ingredients de #LaFórmulaSecreta es pot trobar un misteri, un monstre, una lògia secreta, una història de terror, dos viatgers en el temps, una aventura d’amor i, sobretot, un nou tipus de club de lectura més participatiu, dinàmic i interactiu. Es tracta, en definitiva, d’una aposta de la regidoria de Joventut i de l’IVAJ pels llibres, el joc, l’aprenentatge en valors i l’experiència interactiva a través de la lectura.

#LaFórmulaSecreta s’ha incorporat dins de la col·lecció de materials didàctics en el programa M’importa d’Educació en Valors, amb un dossier informatiu i una guia didàctica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.