fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La ciutat de Castell贸 torna a acollir la Mostra Provincial de Teatre Escolar despr茅s de 12 anys

La ciutat de Castell贸 torna a acollir la Mostra Provincial de Teatre Escolar despr茅s de 12 anys

L’Ajuntament de Castell贸 recolza aquesta mostra en la qual participaran sis centres de la ciutat.

La XXIX Mostra Provincial de Teatre Escolar, que se celebrar脿 del 2 al 6 de maig, torna a la ciutat de Castell贸 i al Teatre del Raval on va n脿ixer i on s’han realitzat la major part de les seues edicions fins a l’any 2004. La regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz, ha explicat que, gr脿cies al nou equip de govern, l’Ajuntament torna a facilitar el Teatre del Raval per a acollir aquestes actuacions.

L’any 1986 Carles Pons va propiciar la constituci贸 d’un Seminari de Teatre a l’EGB que va organitzar la 1a Mostra de Teatre Escolar que va tindre lloc en aquella ocasi贸 a la sala d’actes de Magisteri, a l’antiga Escola Normal de Castell贸. En aquells inicis va participar tamb茅 a Vicent Mar莽脿, al costat de un seguit de professionals de l’ensenyament entusiasta i amb ganes de promoure l’activitat teatral entre el professorat i entre l’alumnat.

Aquesta mostra rep des de 1997 el patrocini de la Fundaci贸 D谩valos-Fletcher en l’espectacle de cloenda, el que ha perm茅s comptar amb la participaci贸 de companyies professionals com a magn铆fic colof贸 de les edicions celebrades a la ciutat de Castell贸. El nombre de centres participants que presenta les seues obres en cada edici贸 oscil路la entre 15 i 20 i mobilitza una mitjana de 1.400 alumnes entre els actors, les actrius i els que acudeixen com a p煤blic.

La regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz, ha mostrat la seua satisfacci贸 perqu猫 el Teatre del Raval torne a acollir aquesta mostra i ha explicat que en aquesta edici贸 participen sis centres de Castell贸 ciutat: el CEIP Antonio Armelles, el CEIP Bernat Artola (2 grups), el CEIP Castalia (4 grups), el CEIP Censal, el CC Grans i Menuts i l’Escola Municipal de Teatre; a m茅s del CEIP Germans Ochando d’Almassora, el CC Torrenova de Betx铆, el CEIP Naram de Figueroles, el CEIP La Mediterr脿nia d’Orpesa, el CEIP Sant Miquel de Vilafam茅s (2 grups), el CEIP l’Assumpci贸 de Vinar貌s i l’IES Alfons XIII de la Vall d’Alba.

El cartell seleccionat ha estat realitzat per Clara Rodr铆guez, alumna de 6茅 de Prim脿ria del CEIP Censal, i la Fundaci贸 D谩valos-Fletcher patrocina l’actuaci贸 de la cloenda que en aquesta ocasi贸 presentar脿 la companyia BANDADA amb l’espectacle Bandada Pallases.

Leave a Reply

Your email address will not be published.