Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules

El Director General de Política Educativa inaugura les II Jornades Educatives per a Famílies i Docents.

La comunitat educativa del territori valencià es reuneix a Nules este cap de setmana per a tractar diversos temes relacionats amb el sector de l’educació. Així doncs, el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, ha sigut l’encarregat d’inaugurar les II Jornades Educatives per a Famílies i Docents que tenen lloc a Nules fins al pròxim 20 de gener. A l’acte d’inauguració han estat presents també l’Alcalde de Nules, David García i el regidor d’Educació, Ramón Canut; la Inspectora d’Educació de Castelló, Marisol González, la coordinadora de les Jornades, Mª Carmen Romero, representants de COAMPA Nules i membres del Consell Rector de la Caixa Rural Sant Josep de Nules.

A les jornades hi participen 280 persones del món de l’educació, ja que el que es pretén és crear un fòrum de debat d’assumptes d’actualitat relacionats amb l’educació en el que participen tots els sectors implicats tant els mestres, les famílies com les persones no docents que hi treballen en centres educatius.

El regidor d’Educació, Ramón Canut, comenta que “esta segona edició ha sigut tot un èxit de participació, ja que més de 100 persones no s’han pogut inscriure perquè són unes jornades amb places limitades. Estem treballant juntament amb la comunitat educativa de Nules perquè la nostra població siga un referent del sector educatiu a la Comunitat Valenciana”.

Com a novetat d’esta edició cal destacar el Taller d’Escacs Educatius que tindrà lloc dissabte 20 de gener, de 10.00 a 11.00 hores, per a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys que s’impartirà en el Saló Oval de la Caixa Rural Sant Josep de Nules.

Amb el lema “Educació=consciència+cor+connexió” estes jornades compten amb diverses ponències i experiències sobre diferents temàtiques com ara les anomenades “Les conductes dels menors. Tasca de tota una Comunitat

Educativa”; “Com sona l’Eso!”; “Programa ECOSAFE. Atención plena basada en el yoga educativo”; “Viure les matemàtiques”; “Cómo evitar que tu hij@ corra riesgo en Internet”; “Recicla l’escola: un camí cap a la sostenibilitat i la convivència”; “El ajedrez como herramienta educativa en el aula”; “Padrines i padrins de lectura”; “La importancia de las emociones en el desarrollo neurocognitivo y de la personalidad”; “El impacto de la atención en el aula”; o “Moments de trobada, moments de construcció, moments de processos i possibilitats”.

Entre les persones que hi participen en estes jornades es troben José Ramón Gamo, Luis Blasco de la Cruz o Pere Cervantes; a més d’equips o organitzacions educatives com ara Yoga Famiyoguis, Volando Cometas, CEIP Lope de Vega, CEIP Jaume I, CEIP Pío XII, CEIP Pedro Alcázar, Com Sona l’ESO, o l’Escola Polinyà.

La cloenda tindrà lloc dissabte 20 de gener a les 20.15 hores al saló d’Actes de la Caixa Sant Josep de Nules.

Leave a Reply

Your email address will not be published.