fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Desfilada de Fanalets il路lumianar脿 Borriana en la Vespra del dia de la Miseric貌rdia

La Desfilada de Fanalets il路lumianar脿 Borriana en la Vespra del dia de la Miseric貌rdia

Els menuts i menudes de Borriana podran elaborar el seu propi Fanalet durant la vesprada.

Borriana celebrar脿 a la nit del divendres dia 7 de setembre, la que ja 茅s la setzena edici贸 de la Desfilada de Fanalets que s’iniciar脿 a les 22.30 hores en la pla莽a de Rafel Mart铆 de Viciana i que tindr脿 el seg眉ent itinerari: la Tanda, Pla莽a de la Merc茅, Sant Serapi, el Barranquet i el Pla de Sant Blai, finalitzant el recorregut al porrat en honor a la Mare de D茅u de la Miseric貌rdia. A l’acte participar脿 la Colla de Dol莽ainers i Tabaleters de Borriana. Durant el recorregut la llum dels fanalets il路luminar脿 Borriana i es cantar脿, com no podia ser d’una altra forma durant aquest acte, la can莽贸 popular “El sereno i la serena” que coneixen bona part dels xiquets i xiquetes de la ciutat.

El mateix dia 7, per貌 a partir de les set de la vesprada, a les portes del CMC La Merc茅 tindr脿 lloc el taller per a la confecci贸 dels fanalets que m茅s tard il路luminaran tot el recorregut pel qual transcorre la desfilada. Per a participar-hi es prega portar un mel贸 d’Alger, una cullera i un ganivet per tal de disposar de tot el material necessari per elaborar el fananet, tot i que la regidoria de Cultura ha avan莽at que 鈥渢amb茅 es repartiran melons d’Alger al CMC La Merc茅 el mateix dia 7 per a tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen participar a la desfilada, encara que la participaci贸 completa en l’activitat de elaborar el propi fanalet sempre suposa un estona m茅s d’entreteniment i l’aprenentatge de saber con construir-lo鈥.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, anima a participar, tant a grans com a menuts i menudes, 鈥渆n la confecci贸 del fanalet que durant la vesprada ja suposa una bona estona d’entreteniment i d’aprenentatge sobre aquesta tradici贸, aix铆 com prendre part en la posterior desfilada i d’aquesta manera conservar una tradici贸 borrianenca recuperada que ja s’ha convertit en un dels actes m茅s representatius de les Festes de la Miseric貌rdia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.