Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Desfilada de Fanalets il·lumianarà Borriana en la Vespra del dia de la Misericòrdia

La Desfilada de Fanalets il·lumianarà Borriana en la Vespra del dia de la Misericòrdia

Els menuts i menudes de Borriana podran elaborar el seu propi Fanalet durant la vesprada.

Borriana celebrarà a la nit del divendres dia 7 de setembre, la que ja és la setzena edició de la Desfilada de Fanalets que s’iniciarà a les 22.30 hores en la plaça de Rafel Martí de Viciana i que tindrà el següent itinerari: la Tanda, Plaça de la Mercé, Sant Serapi, el Barranquet i el Pla de Sant Blai, finalitzant el recorregut al porrat en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia. A l’acte participarà la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana. Durant el recorregut la llum dels fanalets il·luminarà Borriana i es cantarà, com no podia ser d’una altra forma durant aquest acte, la cançó popular “El sereno i la serena” que coneixen bona part dels xiquets i xiquetes de la ciutat.

El mateix dia 7, però a partir de les set de la vesprada, a les portes del CMC La Mercé tindrà lloc el taller per a la confecció dels fanalets que més tard il·luminaran tot el recorregut pel qual transcorre la desfilada. Per a participar-hi es prega portar un meló d’Alger, una cullera i un ganivet per tal de disposar de tot el material necessari per elaborar el fananet, tot i que la regidoria de Cultura ha avançat que “també es repartiran melons d’Alger al CMC La Mercé el mateix dia 7 per a tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen participar a la desfilada, encara que la participació completa en l’activitat de elaborar el propi fanalet sempre suposa un estona més d’entreteniment i l’aprenentatge de saber con construir-lo”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, anima a participar, tant a grans com a menuts i menudes, “en la confecció del fanalet que durant la vesprada ja suposa una bona estona d’entreteniment i d’aprenentatge sobre aquesta tradició, així com prendre part en la posterior desfilada i d’aquesta manera conservar una tradició borrianenca recuperada que ja s’ha convertit en un dels actes més representatius de les Festes de la Misericòrdia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.