fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 de Castell贸 culmina amb a l’exposici贸 Mirades vives, veus trobades禄 un any de debats i tallers sobre la dona del m贸n rural en el segle XXI

La Diputaci贸 de Castell贸 culmina amb a l’exposici贸 Mirades vives, veus trobades禄 un any de debats i tallers sobre la dona del m贸n rural en el segle XXI

La proposta art铆stica d’Ainhoa Anaut ha donat veu a les inquietuds de dones que resideixen a les comarques del Baix Maestrat i l’Alt Pal脿ncia.

La Diputaci贸 de Castell贸 ha obert les portes hui, en l’Espai Cultural Obert Les Aules, a l’exposici贸 芦Mirades vives, veus trobades禄, una mostra que suposa el tancament dels tallers que s’han desenvolupat enguany amb dones del Baix Maestrat i Alt Pal脿ncia i que 芦ha volgut posar damunt de la taula el debat sobre la dona del m贸n rural en el segle XXI禄, tal com ha assenyalat la vicepresidenta i diputada d’Igualtat, Patricia Puerta.

芦Mirada vives, veus trobades禄, una proposta art铆stica d’Ainhoa Anaut, 茅s un projecte de fotografia participativa amb el qual s’ha volgut donar veu a les inquietuds de les dones que habiten en el rural. A trav茅s de din脿miques individuals i grupals, on l’eina d’expressi贸 ha sigut la fotografia, s’ha parlat de les idees i sentiments d’aquestes dones, una cartografia de vida. Un recorregut visual on han traslladat els seus interessos actuals, les seues preocupacions, la seua identitat i el seu territori.

芦Un dels objectius d’aquestes din脿miques ha sigut doncs saber de pr貌pia veu les necessitats que aquestes dones consideren que cal cobrir per a aconseguir una igualtat d’oportunitats entre homes i dones en l’脿mbit rural, un tema prioritari per a l’脿rea d’Igualtat de la Diputaci贸 de Castell贸禄, tal com ha recalcat Patricia Puerta.

La vicepresidenta ha recalcat en la seua intervenci贸 queda el mateix ser dona rural o urbana, ser mestressa de casa o empres脿ria. La corresponsabilitat est脿 en marxa, per貌 queda molt recorregut per resoldre. 脡s necessari que la societat continue aprenent en igualtat i feminisme perqu猫 quan la qualitat de vida de les dones millora, tamb茅 ho fa la de tot el seu entorn禄.

Patricia Puerta ha volgut agrair a les participants la seua implicaci贸 en un projecte marcat, especialment, per les seues mirades i per les seues veus. Al Baix Maestrat han participat: Lorena Moliner Estellar, fot貌grafa; 脷rsula Cucala, arquitecta; Emilia Aparici Carreres, ramadera; Ana Mar铆a Mira, il路lustradora bot脿nica; Pilar Garc铆a, agricultora; Roser Farr茅 Mira, estudiant; Merc茅 Taus Villalta, estudiant; Feli Villalta Sales, mestra; Cl脿udia Capit脿 Fraga, estudiant; Mar铆a Sol Sebasti脿 Moliner, jubilada; Marian Sales Moliner, dissenyadora, i Leila Tounsi, turisme rural.

En l’Alt Pal脿ncia: Sacri Royo Calvo, empres脿ria; Maribel, apicultora; Encarna Rovira, agr脿ria; Yolanda Lanovara, amant de la vida; Teresa Blasco, guia tur铆stica i empres脿ria; Amparo Mateo Mu帽oz, agricultora; Mariola Valls Blanco, sensibilitzaci贸; Puri Fuster, agent d’ocupaci贸 i desenvolupament rural en Diputaci贸 de Castell贸; Rosalinda Reyes, fot貌grafa; Vicenta P茅rez, mestressa de casa, i Violeta de Vargas-Machuca, veterin脿ria.

El mes d’octubre 茅s el que cont茅 de manera simb貌lica el Dia Internacional de les Dones Rurals. En concret, el dia 15, que ser脿 la data fins a la qual es podr脿 veure l’exposici贸 inaugurada hui en el Centre cultural Les Aules de Castell贸, que ha comptat tamb茅 amb la interpretaci贸 de la pe莽a musical 芦Atreviment”, a c脿rrec de Lluna Agut Pitarch, aix铆 com la ‘performance’ 芦Pres猫ncies禄, d’Anna Estell茅s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.