fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 dissenya el “Mes Taranc贸n” per a reivindicar la figura del cardenal castellonenc en el 110 aniversari del seu naixement

La Diputaci贸 dissenya el “Mes Taranc贸n” per a reivindicar la figura del cardenal castellonenc en el 110 aniversari del seu naixement

Felipe VI presidir脿 un Comit茅 d’Honor integrat, entre altres, per Rajoy, M茅ndez de Vigo i el president de la Confer猫ncia Episcopal.

La Diputaci贸 de Castell贸 homenatjar脿 durant tot un mes a un dels ve茂ns m茅s il路lustres de la prov铆ncia. El Govern Provincial ha dissenyat el ‘Mes Taranc贸n’ per a reivindicar en el 110 aniversari del seu naixement el llegat del Cardenal, “la gran aportaci贸 de Castell贸 al proc茅s de transici贸 democr脿tica”.

El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha sigut l’encarregat de presentar el que ser脿 “el gran homenatge que una figura tan gran en la hist貌ria d’Espanya es mereixia. La figura i l’exemple del Cardenal Taranc贸n 茅s un motiu d’orgull per a tots els castellonencs, 茅s patrimoni de la nostra terra i com a tal, assumim el comprom铆s de real莽ar el seu llegat i divulgar la seua hist貌ria, accions i valors perqu猫 servisquen de guia entre la societat i, especialment, entre les generacions m茅s joves”.

“Un gran homenatge” que tal com ha anunciat Moliner, “implicar脿 a les institucions protagonistes durant la Transici贸, com 茅s la Casa Real, el Govern d’Espanya o la Confer猫ncia Episcopal Espanyola”.

Tant 茅s aix铆 que el Comit猫 d’Honor dels actes commemoratius estar脿 presidit pel Rei Felipe VI al qual acompanyaran el president del Govern, Mariano Rajoy, el ministre de Cultura, 脥帽igo Mendez de Vigo; el president de la Confer猫ncia Episcopal, Monsenyor Ricardo Bl谩zquez; el bisbe de la di貌cesi de Sogorb-Castell贸, Casimiro L贸pez, aix铆 com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; l’alcaldessa de Borriana, M陋 Jose Safont, el acalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch i el mateix president de la Diputaci贸.

Exposici贸 in猫dita i cicle de confer猫ncies
Dit Comit茅 d’Honor refor莽ar脿 el calendari d’actes commemoratius del ‘Mes Taranc贸n’ confeccionat per l’administraci贸 provincial en col路laboraci贸 la fam铆lia de Taranc贸n i en els quals “es veur脿 la vertadera dimensi贸 d’este borrianenc amb arrelament a Vila-real determinant en el context pol铆tic, religi贸s i social de la transici贸 i que va representar la for莽a dels valors humans de la conc貌rdia, el di脿leg, consens i respecte. Valors tots ells amb els quals s’identifica esta terra i la nostra gent i, com a millor homenatge a la seua her猫ncia, aix铆 tractem de posar-los en pr脿ctica cada dia en la gesti贸 d’este Govern Provincial”.

Aix铆, a partir del pr貌xim divendres dia 2 el hall del Palau Provincial acollir脿 una exposici贸 in猫dita sobre el seu llegat, vida i obra de Vicente Enrique i Taranc贸n que comptar脿 amb una important col路lecci贸 del patrimoni que es conserva “sobre un dels castellonencs m茅s il路lustres”, material cedit tant per la fam铆lia del mateix Cardenal aix铆 com pels ajuntaments de Vila-real i Borriana.

Tamb茅 eixe dia, a partir de les 19:30 hores, arrancar脿 un cicle de confer猫ncies de referents nacionals “que hem volgut sumar a l’exposici贸 per a entendre millor, en veu dels qui li van con茅ixer i van treballar amb ell, qui va ser i qu猫 va fer el Cardenal Taranc贸n”. La primera d’elles ser脿 a c脿rrec del Pare 脕ngel, sacerdot i fundador de l’ONG Missatgers de la Pau, guardonada pel premi Pr铆ncep d’Ast煤ries de la Conc貌rdia, en 1994.

Tot perqu猫, tal com ha posat l’accent el president del Govern Provincial, “realitzar l’humil homenatge d’esta instituci贸 a un castellonenc il路lustre a m茅s de, tamb茅, el reconeixement i agra茂ment de tota una terra que ha apr茅s amb el seu exemple i se sent orgullosa de viure en democr脿cia gr脿cies al treball, la lluita i la convicci贸 de castellonencs valents com Taranc贸n”.
.
.

Leave a Reply

Your email address will not be published.