fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 fa part铆cips als ajuntaments de l’estrat猫gia de promoci贸 i divulgaci贸 de “Camins del Penyagolosa”

La Diputaci贸 fa part铆cips als ajuntaments de l’estrat猫gia de promoci贸 i divulgaci贸 de “Camins del Penyagolosa”

El Palau Provincial acull una reuni贸 amb alcaldes i regidors per a coordinar accions conjuntes que valoricen aquest entorn

La Diputaci贸 de Castell贸 continua treballant de la m脿 dels ajuntaments amb camins i peregrinacions a Sant Joan de Penyagolosa en l’estrat猫gia de promoci贸 i divulgaci贸 del projecte Camins del Penyagolosa per a optar a ser declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO. Aix铆, el Palau Provincial ha acollit una reuni贸 amb alcaldes i regidors de Culla, Les Useres, Atzeneta del Maestrat, Xodos, Castillo de Villamalefa, Lludient, Vistabella i Vilafermosa com a f貌rum com煤 i participatiu de cara a planificar i coordinar accions conjuntes per a continuar aquest treball.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha explicat que “encara que ja ens hem reunit de forma individual amb tots els ajuntaments, hem volgut generar aquest espai com煤 de reflexi贸 entre tots els municipis per a seguir coordinats en aquest apassionant projecte per a valoritzar el nostre patrimoni natural, cultural i hist貌ric”.

En aqueix sentit, Sales ha explicat que “la reuni贸 ha sigut molt fruct铆fera perqu猫 hem pogut veure en quin moment ens trobem, els avan莽os aconseguits en la preparaci贸 de l’expedient, la informaci贸 que hem obtingut fins avui gr脿cies a la col路laboraci贸 ve茂nal i quins van a ser els passos a donar abans de la seua presentaci贸 a la fi d’any a la Generalitat”.

En aqueix sentit, un altre dels punts a tractar en la trobada ha sigut la possibilitat que els camins obtinguen la declaraci贸 de Monument Natural de la Comunitat Valenciana, igual que El Cam铆 dels Pelegrins de Les Useres, que ja ho 茅s.

Tal com ha explicat Sales, “l’objectiu 茅s sumar m茅s declaracions de protecci贸, juntament amb el BIC ja sol路licitat, per a demostrar a la Unesco la import脿ncia de preservar aquest patrimoni”.

Quant a les accions a dur a terme en els pr貌xims mesos, la reuni贸 d’aquesta vesprada ha valorat diferents possibilitats, tals com les reunions participatives en els municipis, noves eixides pels camins obertes a la participaci贸 i altres noves iniciatives dirigides a millor difusi贸 i conservaci贸 futura dels Camins del Penyagolosa.

En aqueix sentit, tamb茅 s’ha comentat la important oportunitat que ser脿 per a Camins del Penyagolosa donar nom a l’etapa de la Volta el 7 de setembre el final del qual se situa en el Mas de la Costa de Llucena i que mostrar脿 a milions de persones la riquesa natural i paisatg铆stica d’aquest entorn.

Conservaci贸 del patrimoni para revertisca en riquesa per als pobles

Camins del Penyagolosa 茅s una iniciativa de la Diputaci贸 de Castell贸n que persegueix protegir i promocionar el patrimoni hist貌ric i cultural relacionat amb les ancestrals rogacions i romiatges que peregrinen dels diferents municipis de la prov铆ncia a Sant Joan de Penyagolosa.

Aix铆, tot el treball iniciat amb Camins del Penyagolosa per a aconseguir ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO, respon a la l铆nia de treball de Moliner amb l’objectiu que “el patrimoni de la prov铆ncia revertisca en m茅s oportunitats per als pobles i els seus ciutadans”.

Entre els beneficis que suposarien aquests reconeixements, a m茅s de la protecci贸 i manteniment del territori, tamb茅 es podrien obtenir ajudes per a restaurar i posar en valor ermites, masies o molins; conservar i promocionar l’entorn natural, peregrinacions o els esdeveniments esportius que transcorren per les sendes; o millorar la seua senyalitzaci贸 i coneixement.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.