fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 inaugurar脿 divendres que ve l’exposici贸 homenatge a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement

La Diputaci贸 inaugurar脿 divendres que ve l’exposici贸 homenatge a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement

El Govern Provincial presenta un recorregut per la vida i obra de la compositora amb part de les 8.000 fotografies donades per la seua fam铆lia.

La Diputaci贸 inaugurar脿 divendres que ve, 21 de desembre l’exposici贸 homenatge ‘Matilde Salvador. Un llegat per a Castell贸. Imatges d’una vida a l麓Arxiu de la Diputaci贸’ coincidint amb el centenari del naixement de la il路lustre compositora castellonenca. A trav茅s d’esta mostra que acollir脿 el hall del Palau Provincial fins al 21 de gener de 2019, el Govern Provincial presentar脿 un recorregut per la vida i obra de la castellonenca amb part de les 8.420 fotografies que li van ser donades per la seua fam铆lia. Amb esta iniciativa, el Govern Provincial compleix amb el comprom铆s adquirit de preservar i posar en valor este llegat fotogr脿fic, amb una exposici贸 que retr脿 homenatge a la figura de la il路lustre compositora castellonenca amb les seues imatges m茅s emblem脿tiques.

El vicepresident primer de la Diputaci贸 i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “el personal de l’arxiu de la Diputaci贸 ha realitzat un treball excepcional per reconstruir, a trav茅s d’una cuidada selecci贸, les millors imatges que transmeten els valors que Matilde Salvador ens va deixar com el millor llegat a tots els castellonencs. L’objectiu no 茅s un altre que el que ja li traslladem a la seua filla i altres familiars, comunicar a les futures generacions estos valors de passi贸, orgull i coratge per Castell贸 que Matilde ens va ensenyar a tots i que este Govern Provincial fa seus per traslladar-los a tots els que puguen veure esta exposici贸”.

Per a este recorregut per la vida i obra de Matilde Salvador, la Diputaci贸 ultima el disseny de panells explicatius i vitrines amb les fotografies originals, sent un total de 284 documents, fotografies, cat脿legs i cartells els que conformaran esta cuidada exposici贸 tribut a una de les castellonenques m茅s il路lustres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.