Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació inaugurarà divendres que ve l’exposició homenatge a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement

La Diputació inaugurarà divendres que ve l’exposició homenatge a Matilde Salvador en el centenari del seu naixement

El Govern Provincial presenta un recorregut per la vida i obra de la compositora amb part de les 8.000 fotografies donades per la seua família.

La Diputació inaugurarà divendres que ve, 21 de desembre l’exposició homenatge ‘Matilde Salvador. Un llegat per a Castelló. Imatges d’una vida a l´Arxiu de la Diputació’ coincidint amb el centenari del naixement de la il·lustre compositora castellonenca. A través d’esta mostra que acollirà el hall del Palau Provincial fins al 21 de gener de 2019, el Govern Provincial presentarà un recorregut per la vida i obra de la castellonenca amb part de les 8.420 fotografies que li van ser donades per la seua família. Amb esta iniciativa, el Govern Provincial compleix amb el compromís adquirit de preservar i posar en valor este llegat fotogràfic, amb una exposició que retrà homenatge a la figura de la il·lustre compositora castellonenca amb les seues imatges més emblemàtiques.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “el personal de l’arxiu de la Diputació ha realitzat un treball excepcional per reconstruir, a través d’una cuidada selecció, les millors imatges que transmeten els valors que Matilde Salvador ens va deixar com el millor llegat a tots els castellonencs. L’objectiu no és un altre que el que ja li traslladem a la seua filla i altres familiars, comunicar a les futures generacions estos valors de passió, orgull i coratge per Castelló que Matilde ens va ensenyar a tots i que este Govern Provincial fa seus per traslladar-los a tots els que puguen veure esta exposició”.

Per a este recorregut per la vida i obra de Matilde Salvador, la Diputació ultima el disseny de panells explicatius i vitrines amb les fotografies originals, sent un total de 284 documents, fotografies, catàlegs i cartells els que conformaran esta cuidada exposició tribut a una de les castellonenques més il·lustres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.