fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La falla Societat Club 53 aconsegueix el m脿xim guard贸 de Falles de Borriana 2023

La falla Societat Club 53 aconsegueix el m脿xim guard贸 de Falles de Borriana 2023

El segon dels premis de la categoria especial de falles ha sigut per a Don Bosco i el tercer per a la pla莽a Chicharro.

La falla Societat Club 53 ha aconseguit el m脿xim guard贸, el premi a la millor falla d’aquest any 2023 en la categoria especial, que s’ha al莽at tamb茅 amb els premis d’Enginy i Gracia, a la millor Pintura, al millor Acabat i al millor Conjunt, mentre que la falla del Barri Val猫ncia ha aconseguit el primer de categoria especial infantil , a m茅s dels d’Enginy i Gracia, millor Pintura, millor Acabat i al millor Conjunt.
El segon dels premis d’especial ha sigut per a la falla Don Bosco i el tercer per al monument de la pla莽a Chicharro. En categoria infantil especial el segon premi ha sigut per a Societat Club 53 i el tercer per a la falla Don Bosco.

La lectura de l’acta de la Junta Local Fallera ha tingut lloc aquesta vesprada en el sal贸 de plens de l’Ajuntament presidida per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, les reines falleres, Silvia Navarro i Maria Olivas, i el president de la Federaci贸 de Falles, Salvador Dom茅nech, amb la pres猫ncia de les corts d’honor i dames de la ciutat i de representants de la Junta Local Fallera.

A les 17.30 hores s’ha procedit a la lectura de l’acta dels premis des del sal贸 de plens de l’Ajuntament, un esdeveniment que ha sigut retransm猫s en l铆nia i que han pogut seguir les 18 comissions de la ciutat per a, posteriorment, a partir de les 18.30 hores, acostar-se una a una fins a la pla莽a Major per a arreplegar les seues banderoles en l’escenari del tap铆s.
L’acte de lliurament de premis de les falles, enguany, igual que l’any passat, no ha sigut en la Llar fallera, sin贸 en la pla莽a Major, fins on han acudit les comissions de manera escalonada, i des de l’escenari instal路lat per a l’ofrena a la Verge de la Miseric貌rdia han rebut els seus guardons de mans de les m脿ximes representants falleres de 2023, Silvia Navarro i Maria Olivas.

Premis

En la primera categoria el primer premi en monuments grans ha sigut per a la falla Barri la Merc猫, el segon per a la Societat Centre Espanya i el tercer per al Barri Quarts de Calatrava En segona categoria, els premis han recaigut el primer en el Barri la Vila, segon per al Barri La Ravalera, , tercer per a Rei Jaume I, quart Barri l鈥橢scorredor i cinqu猫 per a Societat Club Ortega, .
El premi 鈥楥endra-Quino Puig鈥 a la millor cr铆tica local se l’ha emportat la falla Don Bosco i els guardons per als millors llibrets de falla han recaigut el primer premi en Don Bosco, segon per a Barri la Merc猫, tercer per al Barri Val猫ncia, quart pla莽a Chicharro, cinqu猫 Barri La Ravalera, sis猫 Barri La Vila, set猫 Barri d鈥橭nda i vuit猫 Barri Quarts de Calatrava.
Per part seua, els premis per a les falles infantils de primera categoria han correspost: el primer a la falla Pla莽a Chicharro, seguida de la Societat Centre Espanya, i Barri la Vila.
El primer premi d’activitat fallera de l’exercici 2023 ha sigut per a la falla Barri Val猫ncia, el segon per a Barri La Merc茅, tercer per a Don Bosco, quart per al Barri La Vila, cinqu猫 Societat Club 53, sis猫 Societat Centre Espanya, set猫 Pla莽a Chicharro i vuit猫 per al Barri Quarts de Calatrava.

Despr茅s del lliurament dels guardons, Maria Josep Safont ha felicitat a totes i cadascuna de les 18 agrupacions falleres 鈥減er la seua labor i esfor莽, que han aconseguit de nou que enguany les Falles de Borriana se superen i renoven la seua esplendor, demostrant el seu lliurament i les seues qualitats鈥.

Aix铆 mateix, l’alcaldessa ha animat a continuar gaudint en la recta final de les festes amb l’harmonia, la responsabilitat i el civisme que caracteritza a la ciutadania de Borriana, i ha apel路lat al respecte als horaris de la zona de carpes perqu猫, combinats amb la “prud猫ncia i la sensatesa”, Borriana aconseguisca
tenir unes festes falleres “segures i amb les m铆nimes incid猫ncies i mol猫sties”.
Per part seua, Sara Molina ha manifestat que 鈥渉em tornat a gaudir d’una gala de premis de les falles en la qual l’alegria, l’esportivitat fallera i l’emoci贸 han sigut els protagonistes鈥.

A m茅s, ha afegit que les falles simbolitzen la purificaci贸 i la renovaci贸 primaveral, 鈥渟贸n molt m茅s que una festa, perqu猫 es combina tradici贸, s脿tira, art, cultura i tamb茅 solidaritat, i comporta una gran activitat social i econ貌mica鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.