fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Festa de la Carxofa 2017 arranca amb les Jornades del Pinxo

La Festa de la Carxofa 2017 arranca amb les Jornades del Pinxo

La Demostració Gastronòmica de Pinxos de la Carxofa d’aquest dijous donarà el tret de sortida oficial a la Festa de la Carxofa 2017. Enguany, les Jornades del Pinxo (del 13 al 29 de gener) compten amb una participació rècord de 48 establiments.

El regidor d’Agricultura, Domingo Roca, la regidora de Comerç, Rosana Marzà, el president de l’Associació de Bars i Cafeteries de Benicarló, Iván Alemán, i la representant de la Penya Mechero, Ruth Martí, han presentat avui una nova edició de les Jornades del Pinxo de la Carxofa, que començaran aquest dijous amb una Demostració Gastronòmica i s’allargaran fins al 29 de gener. El regidor d’Agricultura ha anunciat que enguany «tindrem una participació de rècord, amb més de 48 establiments» i ha expressat la satisfacció de l’Ajuntament «per l’interés i la implicació que demostren els hostalers a l’hora de col·laborar en tots els actes de la Festa de la Carxofa».

Les cuines dels bars, tasques, i cafeteries de Benicarló ja calfen motors per a unes intenses jornades en les quals es podrà degustar, per un preu de 2 euros (sense beguda), una extensa varietat de pinxos on la carxofa serà sempre l’ingredient imprescindible i obligat, amb receptaris que van des d’allò més tradicional a la cuina més innovadora. El primer tast d’aquests pinxos es podrà experimentar aquest dijous, 12 de gener, en la demostració que tindrà lloc a la cèntrica plaça de Sant Joan.

La regidora de Turisme, Rosana Marzà, ha subratllat la importància de les Jornades del Pinxo «perquè aconsegueixen donar a conèixer el producte, i a més, mostren totes les seues possibilitats en la cuina.» Marzà ha destacat que «durant els mesos de gener i febrer s’han organitzat moltes activitats al voltant de la Festa de la Carxofa, de manera que es transcendeix el contingut purament gastronòmic de la Festa».

Com cada any, les Jornades compten amb un ingredient competitiu: el concurs que organitza la Penya Mechero i que enguany presenta novetats importants. Entre les principals, destaca que hi haurà cinc finalistes que optaran als tres premis, i la creació d’un nou guardó que premiarà un pinxo tradicional. La portaveu de la Penya, Ruth Martí, ha remarcat que «els pinxos del receptari tradicional, com la truita de carxofa, les croquetes o les mandonguilles, també mereixen ser reconeguts».

Martí ha anunciat també que les votacions per al Premi Popular al millor pinxo no es faran a través de Facebook, sinó amb un díptic que es podrà recollir en qualsevol dels bars que participen en les jornades. Per a poder votar, a més, serà obligatori haver visitat com a mínim vuit establiments. Els díptics amb el veredicte popular es podran dipositar en les bústies que s’habilitaran a la Tourist Info i al Mercat Central. Entre tots els votants, se sortejarà un premi que consistirà a formar part del jurat en les jornades de la Carxofa del pròxim any.

Però hi ha encara més atractius. La ruta dels pinxos que organitza l’Associació de Bars i Cafeteries també tindrà diferents premis rellevants, «com per exemple invitacions per a dinar al restaurant de Ricard Camarena a València, Carxofa d’Or enguany i que compta amb nombrosos guardons», segons ha desvetllat el seu president, Iván Alemán.

Leave a Reply

Your email address will not be published.