fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Festa de la Carxofa de Benicarl贸 rep el premi europeu AURUM 2022

La Festa de la Carxofa de Benicarl贸 rep el premi europeu AURUM 2022

El Consell Europeu de Confraries Enogastron貌miques (CEUCO) ha reconegut el m猫rit de la festa amb el premi Festival Gastron貌mic Europeu 2022, ex aequo amb dos altres iniciatives europees. L’entrega del guard贸 tindr脿 lloc dissabte 15 d’octubre a Dijon, Fran莽a.

La 16a edici贸 dels premis AURUM Europa-Excellence-Enogastronomic han distingit la Festa de la Carxofa de Benicarl贸 com un dels millors Festivals Gastron貌mics Europeus, juntament amb el Festival do Arinto & Sabores Saloios, de Portugal, i el Festival de Loire d’Orleans, de Fran莽a.

El guard贸 s’entregar脿 el proper 15 d’octubre durant el XIX Congr茅s Europeu de Confraries Gastron貌miques que enguany se celebra a la ciutat de Dijon, Fran莽a, que reunir脿 participants de set pa茂sos europeus, mitjans de comunicaci贸 i autoritats de diferents institucions.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, acompanyada del president de la Diputaci贸 de Castell贸, Jos茅 Mart铆, ser脿 l’encarregada de recollir el guard贸. 芦Despr茅s de quasi 30 anys organitzant Festa de la Carxofa, aquest 茅s un reconeixement que ens fa especial il路lusi贸禄, ha dit l’alcaldessa, 芦sobretot perqu猫 posa en valor l’esfor莽 que durant tots aquests anys hem dut a terme des de l’Ajuntament, de la m脿 dels llauradors i dels restauradors de Benicarl贸, per convertir la Festa en un referent gastron貌mic, ara reconegut internacionalment禄.

Uns premis lligats a la tradici贸 i a l’excel路l猫ncia

Els premis AURUM s贸n una condecoraci贸 que valora les institucions o empreses que promocionen i produ茂squen productes enogastron貌mics de qualitat dins de la Uni贸 Europea. Enguany reconeixen 11 categories diferents, que premien els millors restaurants, el millor xocolate artesanal o la millor revista de turisme gastron貌mic, entre d’altres. El premi al millor Festival Gastron貌mic Europeu ubica a la Festa de la Carxofa en el prestigi贸s p貌dium internacional.

L’associaci贸 darrere dels guardons 茅s el Consell Europeu de Confraries Enogastron貌miques (CEUCO), una organitzaci贸 europea sense 脿nim de lucre que t茅 com a objectiu promocionar la gastronomia de qualitat, d’acord amb el llegat hist貌ric dels costums dels territoris. Est脿 format per representants de vuit pa茂sos: Espanya, Fran莽a, It脿lia, Portugal, Hongria, Gr猫cia, B猫lgica i Macau.

Leave a Reply

Your email address will not be published.