fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Festa del Termet ha donat la benvinguda a l’estiu a Vila-real

La Festa del Termet ha donat la benvinguda a l’estiu a Vila-real

Esta festa ha homenatjat a t铆tol p貌stum a Pasqual Batalla per la seua dedicaci贸 a la patrona.

La tradicional Festa de la Mare de D茅u de Gr脿cia en el Termet o Festa de la Visitaci贸 ha rebut la temporada estival a Vila-real amb el popular porrat amb orxata i fartons i el reconeixement a les persones que han cuidat, portat o demostrat una estima especial cap a la Mare de D茅u de Gr脿cia. Entre ells, enguany la Festa del Termet ha lliurat la medalla de la verge a t铆tol p貌stum al primer tinent d’alcalde de la ciutat, Pasqual Batalla, mort recentment.

La festa va arrancar ahir a les 7.30 hores, amb l’eixida del Rosari de l’Aurora des de l’esgl茅sia Arxiprestal fins a l’ermitori de la Mare de D茅u de Gr脿cia, on s’ha celebrat la tradicional missa i process贸 pel paratge amb la imatge de la patrona. Pr猫viament a l’inici de la desfilada, les regidories de Termet i de Tradicions, organitzadores de l’acte, han lliurat la Medalla de la Mare de D茅u de Gr脿cia a les persones que, en els 煤ltims anys, s’han destacat per la seua estima cap a la patrona. L’acte d’homenatge, que se celebra des de fa tres anys, ha reconegut la labor dels portadors jubilats Pasqual Amposta i Paco Cantavella i ha tingut un esment especial per a Pasqual Batalla, de qui han destacat el treball desenvolupat com a regidor de Tradicions per la defensa i l’estima demostrada cap a la patrona de la ciutat i el seu ermitori des de les seues diferents responsabilitats al capdavant de l’Ajuntament.

El concert de la banda de la Uni贸 Musical La Lira i el repartiment d’orxata i fartons a c脿rrec de la reina i dames de la ciutat van completar la programaci贸 d’una jornada que remunta les seues arrels a l’any 1603, quan s’estableix la celebraci贸 d’una festa a l’ermita de la Mare de D茅u de Gr脿cia en el dia de la Visitaci贸 de santa Isabel, que es commemora el 2 de juliol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.