Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Font del Vi a Borriana en imatges

La Font del Vi a Borriana en imatges

Les persones assistents han pogut degustar al voltant de 200 litres de vi.

Des de les nou i mitja del matí, la tradició i la devoció s’han fos avui, el dia del patró de Borriana, Sant Blai, en què la nota predominant ha sigut l’afluència massiva de veïns i veïnes a la tradicional Font del Vi, de la qual ha rajat vi en abundància des de primera hora del matí.

Amb aquesta tradició del vi s’ha obsequiat a totes aquelles persones que s’han acostat pels voltants de l’ermita. Tradició amb la qual s’han iniciat els actes de la jornada festiva.

Prèviament, la lectura dels gojos de Sant Blai i dels poemes dedicats al patró per part de representants del CEAM han evocat tradicions i històries del passat, antics oficis, la vida en el camp o la tradició del dia de Sant Blai. Posteriorment, les autoritats municipals han inaugurat la Font del Vi situada enmig del carrer del Calvari, amb el tradicional el ritual.

Així, l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de 2019, Elena Pastor i Julia López, han sigut les primeres a acostar-se fins a la Font per a, posteriorment, arreplegar l’esmorzar que les Corts d’Honor han oferit a totes les persones que han participat en l’acte.

Al costat de l’alcaldessa i la totalitat dels representants municipals, també han volgut participar en el dia gran de Sant Blai, la diputada provincial Ruth Sanz, a més de representants municipals de diverses poblacions veïnes, i els representants tant de la Guàrdia Civil com de la Policia Local de Borriana.

La filera de persones fent cua ha anat creixent i, a poc a poc, milers de veïns i veïnes han desfilat per a beure fins a 200 litres de vi de la font, i per arreplegar de mans de les representants falleres, els entrepans preparats a base de llonganissa i botifarra que han superat les 2.500 unitats al llarg de l’hora i mitja de repartiment.

També s’ha distribuït suc de taronja natural per a totes aquelles persones que no puguen o no hagen de consumir vi de la font, i s’ha proporcionat una degustació de taronges flambejades, cortesia de l’Associació d’Hostaleria de Borriana, que ha endolcit els paladars mentre el grup infantil de Danses Tradicionals del Centre Municipal dels Arts Rafael Martí de Viciana, ha realitzat una mostra del folklore local i autòcton.

A continuació, adjuntem imatges de la Font del Vi cedides per l’Ajuntament de Borriana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.