fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La IX Jornada d’Alumnes Mediadors consolida a Vila-real com a referent en mediaci贸 escolar en l’脿mbit europeu

La IX Jornada d’Alumnes Mediadors consolida a Vila-real com a referent en mediaci贸 escolar en l’脿mbit europeu

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, d贸na la benvinguda als 875 participants en la trobada, que ha servit per a presentar els resultats del projecte europeu Medes, liderat per l’Ajuntament de Vila-real.

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, va inaugurar ahir al mat铆 la IX Jornada d’Alumnes Mediadors i II Trobada d’Excel路l猫ncia i Innovaci贸 Educativa, organitzada per l’IES Miralcamp, amb la col路laboraci贸 de l’Ajuntament de Vila-real, al Centre de Congressos, Fires i Trobades. La jornada ha reunit 875 persones, arribades de 39 centres educatius de Castell贸, Val猫ncia, Alacant, Sevilla i Sacile, localitat italiana amb la qual Vila-real ha treballat en els 煤ltims anys en el projecte europeu Medes de mediaci贸 escolar, els resultats del qual es van presentar en la trobada.

“Fa nou anys, l’IES Miralcamp va emprendre un cam铆 pioner en l’脿mbit de la mediaci贸 per a intentar resoldre els conflictes a l’aula de manera diferent, amb habilitats socials i a trav茅s de la paraula. Eixa visi贸 de futur, els ha portat a ser, i amb ells la nostra ciutat, un aut猫ntic referent en mediaci贸 escolar del qual ens sentim tremendament orgullosos”, assenyala Benlloch, qui ha agra茂t l’esfor莽 de l’equip directiu i docent per fer possible esta jornada. La trobada ha servit, entre altres q眉estions, per a llan莽ar els resultats del projecte europeu Medes de mediaci贸 escolar com a instrument contra l’assetjament a les aules, a trav茅s de manuals confeccionats pels socis del programa, en el qual han participat tamb茅 l’associaci贸 El Porc Esp铆, IES Miralcamp, Comune di Sacile i Istituto Comprensivo di Sacile, localitat italiana amb la qual est脿 agermanada Vila-real. El director de la Fundaci贸 Cultura de Paz i exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, ha hagut de cancel路lar finalment la seua intervenci贸 per motius personals, si b茅 ha rem猫s un v铆deo a la jornada en el qual destaca el paper capdavanter que Vila-real est脿 exercint en l’脿mbit internacional per a la consolidaci贸 i extensi贸 de la mediaci贸.

En esta l铆nia, la IX Jornada d’Alumnes Mediadors va coincidir amb el III Congr茅s Iberoameric脿 de Mediaci贸 Policial, convocant a la ciutat un total de 1.200 persones per a abordar les 煤ltimes tend猫ncies, casos d’猫xit i potencialitats de la mediaci贸 com a metodologia de futur per a la resoluci贸 de conflictes i construcci贸 de pau. “Una pr脿ctica cada vegada m茅s necess脿ria per a afrontar no ja els reptes del m贸n que ens ve, sin贸 del m贸n en el qual ja vivim”, conclou Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.