fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La música antiga arriba a Morella de la mà de l’Early Music

La música antiga arriba a Morella de la mà de l’Early Music

A l’Acadèmia d’aquest curs participen 13 professors internacionals de reconegut prestigi, que impartiran lliçons a 80 estudiants de 7 nacionalitats. El festival comptarà amb un cartell de 8 concerts de grups internacionals que inclou actuacions de Capella de Ministrers, La Danserye, Eduardo Egüez, i Eliseo Parra & Mara Aranda o la Banda Renaixentista. Avui, els “Diàlegs” de Joan Francesc Mira i Martí Domínguez serviran de pròleg d’aquest certamen musical.

La música antiga torna a Morella de la mà del V Early Music. Des de demà i fins al 28 de juliol, 13 professors internacionals de reconegut prestigi i 80 alumnes de set nacionalitats diferents submergiran a la localitat en l’època medieval. Aquest certamen, una de les trobades més importants d’Europa en aquesta modalitat musical, comptarà amb vuit concerts, que inclouen actuacions de Capella de Ministrers, La Danserye, Eduardo Egüez, Eliseo Parra o Mara Aranda, exposicions d’instruments antics, conferències, visites guiades i les classes diàries. La V Edició del Early Music Morella se suma a la Ruta dels Tres Reis, un projecte turístic iniciat l’any 1994 i promogut des dels ajuntaments d’Alcanyís, Morella i Tortosa, amb una proposta innovadora basada en el pacte interterritorial anomenat “Diàlegs”. Per això, una de les novetats d’aquesta edició tindrà lloc aquesta vesprada i estarà protagonitzada per Joan Francesc Mira i Martí Domínguez. Després d’aquests “Diàlegs”, pròleg de l’Early Music, tindrà lloc el concert “Els Fills de l’Instant”.

Aquesta cinquena edició de l’Early Music Morella tornarà a combinar la música antiga amb llocs i enclavaments històrics, que submergiran l’espectador en l’Edat Mitjana. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyala que “aquest curs i festival s’ha convertit en una referència en el món de la música medieval i renaixentista i cada vegada són més els veïns i visitants que gaudeixen de les activitats que s’organitzen i també de la nostra localitat, ja que aquests dies són una gran oportunitat per gaudir de la cultura, el patrimoni o la gastronomia de la nostra ciutat”. A més, afegeix que “la unió entre la història i el patrimoni de Morella i el talent dels professors i alumnes d’aquest curs, és una combinació perfecta que ens trasllada a l’època Medieval”.

Early Music Morella es consolida com la trobada de música antiga més important del panorama musical europeu. El diàleg intercultural de la Mediterrània serà l’eix conductor de la seva V Edició que es desenvoluparà del 23 al 28 de juliol a la capital de la comarca dels Ports. Aquest certamen unifica turisme, cultura, patrimoni, música i tradició al voltant del context històric de l’antiga Corona d’Aragó i les seves relacions culturals i territorials en una Europa en plena expansió. En aquest sentit, s’han inclòs activitats extraordinàries i dedicarà tots els seus continguts a commemorar la figura de Ramon Llull amb motiu del 700 aniversari de la seva mort. Filòsof, escriptor i teòleg fonamental per entendre el veritable sentit del diàleg intercultural en territori mediterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.