fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La novena edició de la Fira Valenciana de la Música de Castelló se celebrarà del 3 al 6 de novembre

La novena edició de la Fira Valenciana de la Música de Castelló se celebrarà del 3 al 6 de novembre

L’esdeveniment es posiciona com una de les cites musicals i professionals de referència.

La novena edició de la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend se celebrarà entre el dimecres 3 i el dissabte 6 de novembre del 2021 a Castelló de la Plana. L’anunci arriba després de la reunió del Comité Executiu de la Fira amb la presència dels representants de les entitats i institucions que conformen l’esmentat òrgan: la Valencian Music Association (VAM!); l’Institut Valencià de Cultura (IVC); la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló de la Plana; i la Diputació de Castelló.

L’organització de la Fira Valenciana de la Música vol posar en valor l’èxit que va suposar la realització de l’última edició malgrat les circumstàncies sanitàries. Com és ben sabut, la pandèmia ha obligat a suspendre bona part de les programacions musicals en la Comunitat Valenciana. En canvi, el públic i els professionals arribats a Castelló van poder gaudir de les actuacions i activitats del Trovam – Pro Weekend amb un compliment estricte de les mesures de seguretat dictades per les autoritats.

La novena edició de la Fira

La reunió del Comité Executiu de la Fira Valenciana de la Música ha servit per posar les bases de la novena edició. En la vessant artística, es mantindrà l’aposta per una programació de qualitat, rica en matisos i equilibrada territorialment. Tanmateix, l’organització és conscient de la necessitat d’adaptar-se a l’evolució de la pandèmia. Per eixe motiu, no es pot confirmar de moment la realització de concerts a l’aire lliure com era costum fins el 2020. S’apostarà pel model presencial i online desenvolupat en la passada edició.

Les activitats professionals tornaran a tenir com a columna vertebral les meses de debat, punt de trobada i reflexió dels treballadors del sector. Així mateix, es mantindran els tallers formatius a càrrec d’especialistes i el testimoni de primera mà d’artistes. En cas que fos possible, es recuperaran els speed meetings, un espai que facilita els contactes entre intèrprets, programadors, promotors, discogràfiques, etc. A més, un dels objectius de la Fira és incrementar les relacions amb professionals de la resta de l’Estat.

Finalment, s’ha d’esmentar la voluntat manifestada per l’Institut Valencià de Cultura, l’Ajuntament de Castelló de la Plana i la Diputació de Castelló de potenciar al màxim els seus recursos, tant humans com econòmics. Altrament, l’organització intensificarà el contacte amb altres institucions (Ministeri de Cultura, Diputacions, universitats, etc.) perquè s’unisquen i enfortisquen el projecte. D’aquesta manera, la Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend serà, un any més, una cita imprescindible per als amants i professionals de la música.

Leave a Reply

Your email address will not be published.