fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La primera jornada de la Mostra Agroalimentària de Borriana se centra en el món del vi i la seua elaboració

La primera jornada de la Mostra Agroalimentària de Borriana se centra en el món del vi i la seua elaboració

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Borriana va acollir una multitudinària conferència sobre la producció del vi i la posterior tradicional berenar de les Amas de Casa en la casa consistorial.

La Cooperativa Sant Josep de Borriana i la Regidoria d’Agricultura han iniciat un any més la programació de la coneguda Mostra Agroalimentària de Borriana, a través de la qual en cada edició es fan arribar a Borriana i la seua ciutadania conferencies, xarrades o activitats relacionades amb el món de l’alimentació o la gastronomia. Amb el suport de l’Associació de Amas de Casa de Borriana que cada any organitza part de la trobada amb berenars i degustació de productes, este dilluns a la vesprada ha tingut lloc en el Saló de Plenaris de l’Ajuntament la primera de les conferències temàtiques de la Mostra.

Ha sigut Santiago Vernia Martínez, farmacèutic i enòleg, qui ha oferit una completa conferència sobre la “El Vi: Producció, Elaboració i Qualitats», que ha inclòs un complet tast sobre diferents varietats perquè les persones assistents pogueren comprovar de forma directa i pràctica les explicacions, consells de tast i xicotets trucs per a identificar varietats o processos d’elaboració dels diferents brous. Com a propietari i productor del seu propi producte, Santiago Vernia ha repassat les diferents formes i tècniques utilitzades dins del procés de conversió del raïm en vi, explicant els matisos i grans diferències que pot haver-hi en el producte final depenent de factors com el temps, els materials utilitzats en la conservació o les qualitats de cada vi depenent de les varietats utilitzades per a la seua elaboració.

En la conferència han volgut estar presents tant l’Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, com el President de la Cooperativa Sant Josep, José Montoliu, el de l’entitat col·laboradora Caixa Rural, Eduardo Salas, la presidenta de les Ames de Casa, Antonia Palomar, representants de l’Associació d’Hostaleria que col·laboren en la Mostra este any, i el regidor d’Agricultura Santiago Zorío, qui ha recordat que “el dimarts la Mostra continua amb la sessió que tindrem en la Caixa Rural de Borriana amb el Coent com a protagonista i el dijous dia 1 amb una altra conferència sobre Alimentació Saludable que es realitzarà en el CMC La Mercè, donat que estarà dirigida a l’alumnat d’ESO de tota la ciutat”. Una vegada finalitzada la part teòrica i el posterior tast de vins, els i les assistents han pogut gaudir també del tradicional berenar de degustació que acompanya cada acte de la Mostra i que organitza l’Associació de Amas de Casa de Borriana amb el suport tant de la mateixa Cooperativa de Sant Josep de Borriana com la regidoria d’Agricultura. Tal com ha volgut destacar el regidor de l’àrea a Borriana, Santiago Zorío, que ha estat present durant tota esta primera jornada de la Mostra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.