fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Regidoria de Cultura fa un balanç positiu dels actes celebrats per la festivitat del 9 d’Octubre

La Regidoria de Cultura fa un balanç positiu dels actes celebrats per la festivitat del 9 d’Octubre

També s’han celebrat festivitats relacionades amb la Mare de Déu del Pilar, la Mare de Déu del Remei, la Mare de Déu de Begoña i altres actes organitzats per les associacions falleres, així com el 15 aniversari de la Diabòlica de Morvedre, entre altres.

Després de la festivitat del 9 d’Octubre i tots els actes celebrats amb motiu del Dia de la Comunitat Valenciana, des de la Regidoria de Cultura s’ha fet un balanç positiu de totes les efemèrides, pel que fa a la tornada a la normalitat dels esdeveniments després de la desaparició d’algunes de les restriccions, encara que sí que s’han seguit tots els protocols de seguretat pertinents per la situació actual i la normativa vigent.

La regidora de Cultura, Asun Moll, ha indicat que «ha sigut el primer cap de setmana que no hem tingut limitacions i s’ha demostrat la quantitat d’activitat que hi ha en esta ciutat, i les ganes que teníem tots de tirar cap avant». A més a més, segons ha dit, també s’han celebrat festivitats relacionades amb la Mare de Déu del Pilar, la Mare de Déu del Remei, la Mare de Déu de Begoña i altres actes organitzats per les associacions falleres, així com la celebració del 15 aniversari de la Diabòlica de Morvedre, entre altres.

En este sentit, dins el programa del 9 d’Octubre s’han celebrat una gran varietat d’activitats com les mascletades, correfocs, l’acte institucional de lliurament de medalles, danses valencianes, actuacions de música i representacions de teatre al carrer, entre moltes altres.

Asun Moll ha destacat que, respecte al comportament del públic, ha sigut «fantàstic, tenia ganes d’eixir al carrer i així ho ha fet». A més a més, ha explicat que «ha sigut molta gent» la que ha visitat el municipi durant estos dies, «malgrat no tindre Mercat Medieval, i jo crec que han pogut gaudir també de tots eixos espectacles que s’han fet al carrer».

Respecte a la situació actual provocada per la Covid-19, la regidora de Cultura ha destacat que «ja hem perdut eixa normativa tan restrictiva. No hem de perdre la responsabilitat per a poder continuar però si que tenim tots i totes ganes d’esta normalitat real i de tornar a fer eixa explosió cultural, que hi ha a la nostra ciutat i esperem que ja no pare».

Així mateix, Asun Moll ha agraït a les associacions culturals i festives del municipi el seu treball, «perquè són les que fan possible que continue la cultura i des de l’Ajuntament de Sagunt no podem fer més que donar suport a eixa cultura i és el que crec que ha sigut este cap de setmana, una explosió d’activitat al carrer, participativa i cultural».

Leave a Reply

Your email address will not be published.