fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Regidoria de Festes de Peníscola presenta la programació de Sant Antoni 2020 i les novetats d’esta edició

La Regidoria de Festes de Peníscola presenta la programació de Sant Antoni 2020 i les novetats d’esta edició

L’acte, amb el qual arrancarà la festivitat en el municipi, serà la tradicional baixada de l’arbre per part de les cavalleries, que tindrà lloc demà a les 12.00h.

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Peníscola, Ramón Simó, ha presentat este matí, acompanyat per l’alcalde, Andrés Martínez, la programació per a la celebració de Sant Antoni Abat. L’acte, amb el qual arrancarà la festivitat en el municipi, serà la tradicional baixada de l’arbre per part de les cavalleries, que tindrà lloc demà a les 12.00h. El diumenge continuaran els actes amb la venda de butlletes per a la rifa per part dels majorals i els membres de la Comissió de la mateixa Associació de Sant Antoni.

El divendres 17 de gener, dia de Sant Antoni, es realitzarà l’habitual missa en l’Ermita de la Mare de Déu de l’Ermitana. Durant la celebració s’imposarà la brusa i el mocador a Vicent Bayarri, com a Majoral 2020, qui s’encarregarà de col·locar també el mocador del 25 Aniversari al Majoral de 1995. Posteriorment, els majorals visitaran la Ludoteca Municipal i el col·legi de primària per lliura els premis del concurs de dibuix i lloes i repartir els tradicionals rotllets.

La programació d’este any compta amb una novetat, i és que el recinte de l’antic Centre d’Estudis serà l’escenari principal dels actes programats. “D’esta manera, tots els esdeveniments que se celebraven en l’Edifici Sociocultural en edicions anteriors tindran lloc en este recite, que alberga el Tendal de Festes i pàrquing, on s’ubicarà la foguera”.

El dissabte 18 de gener a les 18.30h començarà la tradicional desfilada de les cavalleries, que acabarà amb l’encesa de la foguera per part de la Reina de Festes 2019 i la torrada popular en el recinte. L’Ajuntament oferirà a tots els assistents la carn per torrar amb un donatiu benèfic d’un euro. Després del sopar, hi haurà una gran revetlla popular en el Tendal de Festes, ubicat en el recinte del Centre d’Estudis, enfront de la platja Sud.

El diumenge dia 19 acabarà l’agenda festiva amb la benedicció dels animals en la parròquia de Santa Maria, la rifa i un dinar de germanor. L’alcalde, Andrés Martínez, ha agraït al Majoral 2019, Valentín Albiol, la seua representació, ha felicitat al Majoral 2020, Vicent Bayarri, pel seu nomenament, i ha fet una crida a la participació en esta tradicional festa a veïns i visitants, “una festa que unix petits i majors per celebrar els costums peniscolans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.