fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Regidoria d’Igualtat presenta la programaci贸 de l’orgull LGTB

La Regidoria d’Igualtat presenta la programaci贸 de l’orgull LGTB

El regidor Asensio Blaya presenta unes jornades que pretenen conscienciar a la ciutadania del dret a la llibertat sexual i del respecte per la igualtat d’oportunitats, evitant el rebuig i la discriminaci贸 de les persones degut a la seva orientaci贸 sexual.

L’Ajuntament d’Onda, des de la Regidoria d’Igualtat que coordina el socialista Asensio Blaya, ha presentat el que ser脿 el programa per a les Jornades de l’Orgull LGTB municipal, que se celebraran en el municipi del 25 de juny al 2 de juliol.

El regidor socialista ha anunciat una programaci贸 que inclou un conjunt d’actes i activitats culturals, formatives, socials i d’oci, que es realitzaran entorn del Dia Internacional de l’Orgull Homosexual. En aquest sentit, Blaya ha indicat que “aquesta commemoraci贸 茅s b脿sica per a fer extensible a la ciutadania el dret a la llibertat sexual, el respecte per la igualtat d’oportunitats, evitant el rebuig i la discriminaci贸 de les persones degut a la seua orientaci贸 sexual”.

Aquestes jornades gratu茂tes que ha presentat Asensio Blaya s’inclouen en una programaci贸 que contenen lectures del manifest, projeccions de cine, presentacions de llibres, espectacles musicals i teatre.

Concretament, el regidor ha explicat que el dissabte 25, a les 22.00 hores, en la sala La Cassola, es projectar脿 la pel路l铆cula ‘La chica danesa’, basada en la hist貌ria d’una parella d’artistes dels anys 20 en la qual un d’ells descobreix la seva transsexualitat.

El dilluns 27, l’ondera Patricia Campos, a les 20.00 hores en la Casa de la Cultura, presentar脿 les seves mem貌ries. ‘Terra, mar i aire’ 茅s el t铆tol de la seva obra, en la que narra la seva autobiografia marcada per una inf脿ncia frustrada dins d’un ambient familiar inestable.

El divendres 1 de juliol, es realitzar脿 un microteatre que representar脿 la companyia ‘Ploma Teatre’. Constar脿 de quatre espectacles de xicotet format, que es realitzaran en quatre espais municipals. “El p煤blic viur脿 quatre fragments de vida fora de tota connotaci贸 moral, quatre tend猫ncies sexuals que s’ixen de la norma i quatre vides, en definitiva, marcades per una elecci贸”, ha informat Blaya. El punt de trobada en qu猫 arranca aquesta visualitzaci贸 teatral ser脿 el vest铆bul del Teatre M貌naco. Pr猫viament s’ha d’arreplegar les entrades gratu茂tes en el Local d’Associacions, situat en el carrer Safona. L’horari per a sol路licitar els tiquets 茅s de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 21.00 hores.

A les 21.00 hores, d’aqueix mateix divendres 1 de juliol, es far脿 lectura del manifest oficial del dia de l’Orgull LGTB, en el Raval de Sant Josep.

El dissabte 2 de juliol, l’Ajuntament d’Onda ofereix gratu茂tament un servei d’autob煤s a la platja de Xilxes, que permetr脿 sumar-se a les jornades que ha organitzat aquest consistori. A les 19.30 hores es far脿 la lectura del manifest i fins a les 23.00 hores es podr脿 gaudir d’un Mercat Gastron貌mic en el passeig mar铆tim. A continuaci贸, hi haur脿 un concert ‘Tribut a Alaska’. Les persones que desitgen assistir a aquests actes, podran sol路licitar el tiquet tamb茅 en el Local d’Associacions, en el mateix horari anteriorment mencionat.

Finalment, Asensio Blaya ha animat a tots els onders a “participar d’aquesta setmana, amb les que es pret茅n donar suport oficial a les reivindicacions d’aquest col路lectiu, visualitzant, normalitzant i duent a terme actuacions pol铆tiques d’inclusi贸 del col路lectiu de LGTB”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.