fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim celebra el dissabte 29 l’acte central del seu 125é aniversari

La Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim celebra el dissabte 29 l’acte central del seu 125é aniversari

L’Agrupació Folklòrica El Cremaller i la Colla de Dolçainers i Tabaleters actuaran amb la banda.

La Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim està de celebració pel seu 125é aniversari. Per a compartir la celebració amb els veïns del municipi, dissabte que ve, 29 de febrer, se celebrarà un acte festiu que començarà amb una cercavila des de l’Espai de la Música Mestre Vila. Com han informat des de l’agrupació musical, la desfilada començarà a les 11 hores i comptarà amb la participació d’entitats culturals locals com l’Agrupació Folklòrica El Cremaller i la Colla de Dolçainers i Tabaleters.

El recorregut finalitzarà en el Teatre Municipal, on es durà a terme l’acte commemoratiu pel 125é aniversari. Després dels corresponents discursos del president de la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim, Jordi Doménech, i de l’alcaldessa, Susana Marqués, la banda i entitats culturals locals faran una actuació conjunta i serà la interpretació del pasdoble Benicàssim, del mestre Vila, la que tancarà l’acte al Teatre Municipal, a què es preveu l’assistència d’antics músics de la banda, familiars, socis, antics directors, la reina infantil, Marina Pauner, la Cort d’Honor i autoritats municipals.

Va ser el 15 de febrer de 1895 quan es va fundar la Unió Musical Santa Cecília de Benicàssim de la mà del primer director, Leocadio Chornet Martínez. Durant tota la trajectòria són molts els concerts fets tant en territori provincial, estatal i també estranger. Destaquen els guardons que ha obtingut la banda des dels seus inicis així com l’Escola de Música de Benicàssim, que des del 2010 té la seu en l’Espai de la Música Mestre Vila i s’impartixen ensenyances de les diferents especialitats instrumentals de corda, vent i fusta, vent i metall, percussió, cant i llenguatge musical.

En l’actualitat la Unió Musical Santa Cecília està dirigida per Eloísa D. Carrasco i compta amb uns 50 músics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.