fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Universitat de Primavera de Sagunt realitza una jornada per tractar com la crisi de la Covid-19 ha afectat en les desigualtats entre homes i dones

La Universitat de Primavera de Sagunt realitza una jornada per tractar com la crisi de la Covid-19 ha afectat en les desigualtats entre homes i dones

La jornada Conseq眉猫ncies de la pand猫mia 鈥楥ovid-19鈥 en dones i xiquetes ha arrancat amb la taula inaugural, despr茅s de la qual s’ha donat pas a una taula redona en la qual s’han tractat diversos aspectes relacionats amb la tem脿tica, a c脿rrec d’expertes en estudis de g猫nere.

El Centre Cultural Mario Monreal ha acollit esta vesprada la jornada Conseq眉猫ncies de la pand猫mia 鈥楥ovid-19鈥 en dones i xiquetes, un esdeveniment gratu茂t i obert al p煤blic que ha organitzat la Universitat de Primavera de Sagunt, en el marc de la seua segona edici贸. L’acte ha comptat amb la participaci贸 d’expertes en estudis de g猫nere que han abordat com esta crisi evidencia la complexitat de les desigualtats entre dones i homes. L’activitat ha arrancat a les 16.30 hores amb la taula inaugural, despr茅s de la qual s’ha donat pas a una taula redona en la qual s’han tractat diversos aspectes relacionats amb la tem脿tica.

La inauguraci贸 ha sigut a c脿rrec de l’alcaldessa per substituci贸, Mar铆a Jos茅 Carrera; el vicerector de Projecci贸 Territorial i Societat de la Universitat de Val猫ncia, Jorge Hermosilla; la diputada delegada d’Inclusi贸 Social i Educaci贸 de la Diputaci贸 Provincial de Val猫ncia, Empar Folgado; i la directora de l’oficina de Caixa Popular a Sagunt, Rosa Mar铆n.

Mar铆a Jos茅 Carrera ha explicat en l’acte d’inauguraci贸 que la crisi sanit脿ria i social de la Covid-19 ha manifestat i evidenciat la complexitat de les desigualtats que patixen les dones, i que a m茅s, pel que fa a la viol猫ncia de g猫nere, esta situaci贸 芦ha augmentat el risc a causa de la conviv猫ncia obligada, empitjorant les circumst脿ncies vitals de molt铆ssimes dones禄. A m茅s, l’alcaldessa per substituci贸 ha explicat com es va gestionar esta situaci贸 des del Govern i el que va suposar per a les dones que els centres educatius estigueren tancats.

En este sentit, Carrera ha destacat que 芦茅s important aplicar pol铆tiques p煤bliques d’igualtat, feministes, per a poder eixir d’esta crisi que ha impactat molt m茅s en les dones, per貌 no oblidem que som i serem un pilar i motor fonamental en esta recuperaci贸禄.

Tot seguit, a les 17.30 hores, ha donat principi una taula redona que ha durat una hora i mitja i que ha moderat la professora honor铆fica del Departament de Dret Constitucional, Ci猫ncia Pol铆tica i de l’Administraci贸 de la Universitat de Val猫ncia, Julia Sevilla.

En esta taula han intervingut la professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de Val猫ncia, Empar Aguado, que ha parlat sobre El confinament com a laboratori: conciliaci贸 i corresponsabilitat en temps de pand猫mia; la professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social i cap d’Iniciatives de Traject貌ries Acad猫miques de la Universitat de Val猫ncia, Alicia Villar-Aguil茅s, qui ha abordat la tem脿tica La Covid-19 i les dones: indicadors socials; la professora del Departament de Dret Civil i cap d’Iniciatives en mat猫ria de prevenci贸 de la viol猫ncia masclista de la Universitat de Val猫ncia, Sonia Rodr铆guez, que ha realitzat una aproximaci贸 a les Conseq眉猫ncies per a dones i criatures v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere; i la professora del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de Val猫ncia, Isabel Pla, qui ha parlat sobre Teletreball i conciliaci贸 corresponsable en temps de Covid-19: propostes des de l’Economia Feminista.

La Universitat de Val猫ncia, a trav茅s del Vicerectorat de Projecci贸 Territorial i Societat, i en col路laboraci贸 amb l’Ajuntament de Sagunt, a trav茅s del Departament d’Igualtat, la Diputaci贸 Provincial de Val猫ncia i Caixa Popular organitza la Universitat Estacional de Sagunt. Esta iniciativa constitueix una manera de buscar en el territori un punt de trobada entre docents, estudiants, professionals i la ciutadania en general tant de Sagunt com del seu entorn.

La Universitat Estacional s’emmarca dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que recullen en la seua cinquena meta la igualtat i l’apoderament de les dones. En este sentit, el programa de l’edici贸 d’enguany presenta, d’una banda, l’impacte de g猫nere d’esta crisi centrat en la viol猫ncia masclista, les dificultats de les dones v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere en confinament aix铆 com la paradoxa del confinament i la necessitat de trencar l’a茂llament i el silenci. Tamb茅 s’han presentat, d’altra banda, les evid猫ncies dels sistemes d’opressi贸 i domini que travessen les dones i que particularment agreugen la situaci贸 de subordinaci贸 de les dones m茅s vulnerables, igual que la necessitat de posar l’accent en les cures.

Leave a Reply

Your email address will not be published.