fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Labora aborda a Castell贸 el debat sobre el futur del treball i les setmanes laborals m茅s curtes

Labora aborda a Castell贸 el debat sobre el futur del treball i les setmanes laborals m茅s curtes

L’esdeveniment ha comptat amb el suport d’experts com Pablo Sim贸n, Bibiana Medialdea, Pau Rausell o Adri谩n Todol铆.

Labora, el Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸, ha celebrat una nova jornada tem脿tica sobre el futur del treball, amb el prop貌sit de projectar de quina manera est脿 transformant el marc laboral i de quina forma continuar脿 fent-lo. Sota el t铆tol de ‘Teletransport al futur del treball’, la conversa en obert ha reunit veus expertes amb diferents enfocaments per a encarar una q眉esti贸 central: com volem que siga l’avenir dels nostres treballs.

En un entorn futurista, despr茅s de passar per Val猫ncia i Alacant les setmanes anteriors, el ‘teletransport’ s’ha celebrat en el Parc Ribalta de Castell贸. La discussi贸 col路lectiva ha aprofundit en aspectes com la conveni猫ncia de les setmanes laborals m茅s curtes, la fi del model laboral preexistent i el desafiament enfront de l’automatitzaci贸 i la intel路lig猫ncia artificial.

La professora d’Economia Aplicada en la Universitat Complutense de Madrid Bibiana Medialdea, la diputada per la racionalitzaci贸 d’horaris M贸nica 脕lvaro, i l’economista en LABORA i professor associat d’Economia Aplicada a la Universitat de Val猫ncia, Joan Sanchis, ha plantejat la conveni猫ncia de reformular l’organitzaci贸 del temps de treball.

“Som cada vegada m茅s capa莽os de produir m茅s renda amb menys hores de treball”, ha assenyalat Bibiana Medialdea, “cal caminar cap a una jornada laboral m茅s curta tant per a homes com dones per a permetre millor repartiment de tasques d’educaci贸 i llar”.

L’economista Joan Sanchis ha raonat sobre la “proporcionalitat inversa entre pa茂sos que m茅s hores treballen i la productivitat. Espanya treballa m茅s de 400 hores a l’any que Alemanya per貌 茅s molt menys productiu”. La diputada M贸nica 脕lvaro ha posat 猫mfasi en el fet que les administracions “han de millorar la qualitat de vida de la gent”.

El professor de la Universitat Carles III i editor de Politikon, Pablo Sim贸n, ha abordat una transformaci贸 del model pel qual el treball est脿 “cada vegada m茅s depenent de la demanda instant脿nia del client i on, al mateix temps, l’oci es veu com una p猫rdua de temps”.

Igualment, considera que “no 茅s la primera vegada que es destru茂xen ocupacions. El que hem de saber 茅s si cal ajudar a les persones que no tenen la culpa que el seu treball es quede obsolet; cal replantejar el model social de manera radical i amb coordinaci贸 a nivell europeu per a no generar competici贸 intraeuropea”.

La jornada ‘Teletransport al futur del treball’ ha comptat tamb茅 amb els parlaments inicials del secretari auton貌mic d’Ocupaci贸 i director general de Labora, Enric Nomded茅u, i amb diferents punts de vista com els dels professionals Pau Rausell, director de Econcult, l’experta en estrat猫gies digitals Lid贸n Barber谩 o el publicista David Baldov铆. Els tres han plantejat com els sectors creatius han d’incrementar la seua capacitat de negociaci贸, obrint possibilitats com una renda estable.

Leave a Reply

Your email address will not be published.