fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’ADI de Borriana organitza una xarrada en línia sobre el joc i el joguet

L’ADI de Borriana organitza una xarrada en línia sobre el joc i el joguet

Tractarà la importància del joc en la vida de les xiquetes i els xiquets i la transcendència en l’elecció dels joguets depenent de l’edat i de la personalitat, entre altres aspectes.

El Servei d’Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Borriana ha organitzat una xarrada online sobre ‘El joc i el joguet’ dirigida a familiars de xiquetes i xiquets de fins a sis anys, per a dissabte que ve 21 de novembre.

Una iniciativa que, sense dubte, serà molt profitosa davant la proximitat de les festes nadalenques i de Reis. En la xarrada, a través de la plataforma zoom, la ponent, Cristina Ventura (Cooperativa Abacus), tractarà la importància del joc en la vida de les xiquetes i els xiquets, i també la transcendència en l’elecció dels joguets depenent de l’edat i de la personalitat, entre altres aspectes.
Segons han explicat les responsables del servei ADI, Lina Puig i Ana Vicent, el joc té una sèrie de característiques que el converteixen en una activitat essencial per “al desenvolupament equilibrat i en igualtat dels xiquets i les xiquetes”. Per això, consideren necessari “crear ambients apropiats per al joc, amb propostes i materials diferents que permeten als nostres menuts desenvolupar-se, explorant, manipulant, investigant, descobrint i sobretot gaudint”.

El joc, han assenyalat, és molt més que un simple entreteniment, és una de les principals eines educatives en totes les etapes de la infància, “imprescindible per a aconseguir el ple desenvolupament físic, psíquic i emocional del xiquet i la xiqueta, ja que per mitjà del joc van descobrint les seues capacitats i limitacions en tots els camps”.

A més, han incidit Ana Vicent i Lina Puig, el joc és una activitat espontània que proporciona «plaer i satisfacció a la infància» i que, a més, «propicia la comunicació, la confiança i l’alegria, utilitzat també com mitjà terapèutic per a alliberar tensions emocionals».

Referent als joguets, han destacat que són un mitjà o complement per a “establir relacions, afectivitat i afermar vincles entre pares i filles i fills, entre germanes i germans”. Sobre este tema han precisat que “no sempre el joguet més sofisticat és el millor joguet, encara que siga més car”, el que és fonamental, han recomanat, és “despertar l’interès del xiquet o la xiqueta, i que el joguet desenvolupe i fomente la seua creativitat”.

Per este motiu, han indicat les responsables del ADI, “s’ha de tindre en compte la personalitat de la xiqueta i del xiquet” i han aconsellat, també, “rebutjar els joguets que fomenten les conductes sexistes, racistes o violentes” i “adoptar una actitud crítica davant la publicitat de joguets, ja que no tot el que presenten és apropiat ni compleixen els requisits mínims de seguretat”.

La xarrada sobre el joc i el joguet serà dissabte que ve 21 de novembre de 10.30h a 11.30h a través de la plataforma zoom. El formulari per a la inscripció es troba en:
https://docs.google.com/forms/d/e/1faipqlse01h7vw_wqubczh5yy9i28yayqexdymc8ebyb4qdlq4riq1w/viewform

Leave a Reply

Your email address will not be published.