Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Laia Porcar, nova directora del Betlem de la Pigà a Castelló

Laia Porcar, nova directora del Betlem de la Pigà a Castelló

Amb el traspàs de Rafa Lloret, el col·lectiu del Betlem de la Pigà ha decidit que Laia Porcar Rubio prenga el relleu com a directora artística.

El passat 15 d’agost el món del teatre a Castelló es va quedar orfe amb el traspàs de Rafa Lloret, i una de les moltes propostes que Rafa dirigia era el Betlem de la Pigà. Calia, per tant, pensar en qui agafaria el relleu de Lloret, qui va estar al capdavant d’este clàssic del nadal castellonenc des del 1999. La junta del Betlem va optar per proposar a Laia Porcar la direcció del Betlem, la qual va acceptar sense dubtar-ho.

L’aposta de la junta per la nova directora ha estat perquè Laia complix tots els requisits per ser la directora del Betlem, i és que, per una banda, coneix ben bé l’obra de Miquel Peris musicada per Matilde Salvador. Laia ha participat des que va néixer passant per tota mena de papers i personatges, arribant a interpretar inclús el personatge de la Pigà. Per altra banda, la nova directora té una dilatada trajectòria professional dins del món del teatre en diverses companyies, és llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, té un màster en Gestió Cultural i és membre i fundadora de la companyia “La Ravalera”.

Laia Porcar ha comentat, “Estic molt contenta de poder aportar la meua mirada i d’ajudar al fet que el Betlem de la Pigà continue. El Betlem forma part de la meua infància i a més, és un clar exemple de la cultura popular castellonenca. Agafar el relleu de Rafa Lloret i Toni Porcar és per a mi tot un repte que emprenc amb molta il·lusió”.

Per tant, el dissabte 21 de desembre la nova directora artística estarà al capdavant d’este retaule nadalenc on, de nou, més de 150 persones de diversos col·lectius de Castelló s’ajuntaran per dur a terme un Betlem que dona el tret de sortida al Nadal de Castelló.

Leave a Reply

Your email address will not be published.