fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana presenta les I Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai

L’Ajuntament de Borriana presenta les I Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai

El divendres 7 de febrer a les 19h a l’ermita de Sant Blai.

L’Ajuntament de Borriana va posar en marxa durant el mes d’agost les obres de reconstrucció i condicionament de l’entorn de l’ermita de Sant Blai. Esta setmana, després de les últimes troballes en les obres, la regidoria de Cultura presenta les I Jornades d’Història i Patrimoni de Sant Blai, que constant de dues conferències.

La primera conferència, impartida per l’arquitecte del Fabricant de Spheras Cooperativa d’arquitectura, Pascual Herrero i l’arqueòleg i director de Arqueocas, Patrimoni i Arqueologia, José Albelda, s’impartirà el divendres 7 de febrer a les 19 hores a l’ermita de Sant Blai i se centrarà en el projecte arquitectònic de Sant Blai i la creació de jardí arqueològic de l’entorn de l’ermita del patró de la ciutat.

La segona conferència, impartida per l’arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, serà el dijous 13 de febrer a les 19 hores a la mateixa ermita i tindrà com a tema principal les excavacions de l’entorn de Sant Blai, els resultats i els avanços en l’obra amb una posterior visita guiada per l’entorn de l’ermita.

Les dues sorgixen arran dels resultats i la informació que a poc a poc s’ha obtingut de les obres. A més, tal com assenyalava el regidor de cultura, Vicent Granel, “amb estes obres hem vist com la riquesa de Sant Blai és molt més gran del que pensàvem. Creiem convenient que tota esta informació ha de passar a formar part també del patrimoni col·lectiu de la ciutadania. Per això, estes jornades esperem que siguen l’inici de moltes més, en les quals puguem admirar, no solament els descobriments que hem tingut, sinó també el poder de la cultura i la riquesa arquitectònica de Borriana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.