fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana presenta les I Jornades d’Hist貌ria i Patrimoni de Sant Blai

L’Ajuntament de Borriana presenta les I Jornades d’Hist貌ria i Patrimoni de Sant Blai

El divendres 7 de febrer a les 19h a l’ermita de Sant Blai.

L’Ajuntament de Borriana va posar en marxa durant el mes d’agost les obres de reconstrucci贸 i condicionament de l’entorn de l’ermita de Sant Blai. Esta setmana, despr茅s de les 煤ltimes troballes en les obres, la regidoria de Cultura presenta les I Jornades d’Hist貌ria i Patrimoni de Sant Blai, que constant de dues confer猫ncies.

La primera confer猫ncia, impartida per l’arquitecte del Fabricant de Spheras Cooperativa d’arquitectura, Pascual Herrero i l’arque貌leg i director de Arqueocas, Patrimoni i Arqueologia, Jos茅 Albelda, s’impartir脿 el divendres 7 de febrer a les 19 hores a l’ermita de Sant Blai i se centrar脿 en el projecte arquitect貌nic de Sant Blai i la creaci贸 de jard铆 arqueol貌gic de l’entorn de l’ermita del patr贸 de la ciutat.

La segona confer猫ncia, impartida per l’arque貌leg municipal, Jos茅 Manuel Melchor, ser脿 el dijous 13 de febrer a les 19 hores a la mateixa ermita i tindr脿 com a tema principal les excavacions de l’entorn de Sant Blai, els resultats i els avan莽os en l’obra amb una posterior visita guiada per l’entorn de l’ermita.

Les dues sorgixen arran dels resultats i la informaci贸 que a poc a poc s’ha obtingut de les obres. A m茅s, tal com assenyalava el regidor de cultura, Vicent Granel, “amb estes obres hem vist com la riquesa de Sant Blai 茅s molt m茅s gran del que pens脿vem. Creiem convenient que tota esta informaci贸 ha de passar a formar part tamb茅 del patrimoni col路lectiu de la ciutadania. Per aix貌, estes jornades esperem que siguen l’inici de moltes m茅s, en les quals puguem admirar, no solament els descobriments que hem tingut, sin贸 tamb茅 el poder de la cultura i la riquesa arquitect貌nica de Borriana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.