fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i les Penyes en Festes presenten el II Concurs Nacional de Xarangues

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i les Penyes en Festes presenten el II Concurs Nacional de Xarangues

La inscripció ja està oberta i enguany s’han augmentat els premis econòmics per a potenciar l’esdeveniment.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i les Penyes en Festes han presentat l’II Concurs Nacional de Xarangues, que se celebrarà el 9 d’agost dins de la setmana gran, amb un esmorzar popular, una cercavila i la batalla final en el recinte de festes (zona de carpes), on també tindrà lloc un menjar de germanor.

El regidor de Joventut, Higi Daniel, i el president de les Penyes en Festes, Vicente Pitarch, han destacat que enguany “es potencia molt” el concurs amb l’augment dels premis econòmics: 1.200 per a la xaranga guanyadora, 600 per a la segona, 400 per a la tercera i dos premis independents al millor solista i millor percussionista. A més les cinc formacions participants rebran una dotació econòmica.

L’objectiu és “reforçar un dels actes amb més participació de l’any passat”, que en la seua primera edició “va ser un èxit” i és “una de les apostes fortes del nou projecte de les Penyes en Festes”, tal com ha assenyalat Pitarch. En este sentit, també té com a objectiu “implicar no solament els penyistes, amb el recorregut que es realitza per la ciutat”.

Enguany també s’ha canviat el sistema de puntuació per a “millorar el concurs”. Així, els criteris d’avaluació seran el 40% la qualitat musical, el 40% l’espectacle i posada en escena i el 20% la cercavila. El termini d’inscripció ja està obert a través del correu electrònic de l’associació i finalitzarà el 16 de juny. El límit és de cinc xarangues, per la qual cosa si es reben més inscripcions es realitzarà una selecció prèvia.

Daniel ha afirmat que el Concurs Nacional de Xarangues “ja va tindre un gran nivell l’any passat” i amb els canvis que s’han introduït en les bases “el dotarem de major qualitat i obrir-lo a més xarangues”. Per això, ha animat “sobretot als grups locals a participar, perquè tindran l’oportunitat d’actuar a casa, a la seua ciutat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.