fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Joventuts Musicals presenten el cicle ‘Ens trobem a la Vall’

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Joventuts Musicals presenten el cicle ‘Ens trobem a la Vall’

El 28 de desembre es reuniran en un concert cinc músics vallers que estan triomfant en altres llocs d’Espanya i del món.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Joventuts Musicals han presentat el cicle ‘Ens trobem a la Vall’, que serà anual i s’estrenarà amb un concert barroc el 28 de desembre a les 20.00 hores a l’església de l’Assumpció. L’objectiu és reunir a músics vallers que estan triomfant en altres llocs d’Espanya i del món “perquè puguen tocar a la seua ciutat, davant de la seua gent”, ha indicat el regidor de Cultura, David Lluch.

Els artistes seleccionats per a esta primera actuació són Juan de la Rossa (òrgan, Barcelona), Olga Pitarch (soprano, París), Óscar Diago (oboè, Barcelona), Yolanda Bueso (violoncello, València) i Rafa Quirant, la jove promesa local del cant que tindrà l’oportunitat “d’actuar amb músics del més alt nivell”, tal com ha expressat Miquel Marín, representant de Joventuts Musicals.

Drante el concert s’interpretaran obres de Bach, Vivaldi, Mozart i Williams “que van ser compostes mentre es construïa l’església de l’Assumpció que serà l’escenari d’este esdeveniment extraordinari i difícil de repetir”. Marín ha destacat “la dificultat” de preparar el repertori d’un acte d’este tipus “a distància, contactant entre els cinc artistes per telèfon o noves tecnologies”.

En aquest sentit, Lluch ha afirmat que “una vegada a l’any comprovarem com la música és un dels millors ambaixadors de la Vall d’Uixó, perquè tots aquests músics porten el nom de la ciutat al voltant del món”. Així mateix, ha posat en valor “la gran tradició musical” del municipi i que aquest àmbit és “una sortida per als nens que estudien en les bandes o en el Conservatori”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.