fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta l’II Cicle de Memòria Històrica

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta l’II Cicle de Memòria Històrica

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, presentarà aquest dijous 6 d’abril l’avantprojecte de la Llei de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat l’II Cicle de Memòria Històrica, la programació de la qual es desenvoluparà entre el 6 d’abril i el 17 de maig i inclou presentacions de llibres, conferències i exposicions. El regidor de Cultura, David Lluch, ha explicat que l’objectiu d’aquestes jornades és “conrear i divulgar la nostra història, perquè no podem deixar en blanc una part del nostre passat si volem mirar al futur amb solidesa”.

Les activitats començaran dijous que ve, 6 d’abril, amb la presentació de l’avantprojecte de la Llei de Memòria Democràtica i Convivència de la Comunitat Valenciana, a càrrec de la consellera de Justícia i Reformes Democràtiques, Gabriela Bravo, a les 19.00 hores en el centre cultural Palau de Vivel.

El regidor de Participació Ciutadana i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente, ha assenyalat que és una proposta de llei “molt necessària per a construir un futur amb unes millors bases de convivència” i ha destacat que entre les accions que proposa aquest davant projecte està la creació de l’Institut Valencià per la Memòria Democràtica.

El 7 d’abril se celebrarà la xarrada ‘Memòries de la guerra i la postguerra’ del brigadista Joseph Almudéver, al matí dirigida a l’alumnat de batxillerat dels instituts i a la vesprada en el saló d’actes de l’IES Botànic Cavanilles per al públic en general.

El 29 d’abril es farà una xerrada sobre José Peirats, referent vallero del moviment anarquista, en la Biblioteca Municipal, en un acte durant el qual també s’inaugurarà una exposició sobre la seua obra i es presentarà un llibre de Chris Ealham sobre la seua vida.

L’11 de maig, a les 19.30 hores se celebrarà en la Biblioteca Municipal una conferència de Nel·el Navarro sobre els bombardejos de la Legió Condor. A continuació s’inaugurarà l’exposició ‘Els bombardejos de la Vall’ a càrrec del Centre d’Estudis Vallers (CEV).

El 12 de maig es presentarà el llibre de memòries d’Enrique Marco, a les 19.30 hores en el Palau de Vivel, amb la intervenció de José Miguel Abad, coordinador de l’edició editada pel CEV.

Per a finalitzar aquest cicle, el 17 de maig a les 19.30 hores el Palau de Vivel acollirà la inauguració de l’exposició ‘Un ball de quatre temps, realitzada per Joan Tosca i organitzada per Espai d’Art Fotogràfic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.