Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt presenta una programació cultural de major qualitat per a hivern

L’Ajuntament de Sagunt presenta una programació cultural de major qualitat per a hivern

El Departament de Cultura continua apostant pels col·lectius, agrupacions musicals i artistes locals per a la programació, sense deixar de costat companyies de renom com Yllana o Els Joglars o artistes reconeguts com Juan Perro.

A pocs dies perquè acabe l’any, la Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt ha presentat la programació cultural d’hivern. Exposicions, cinema, teatre i música copen una programació que des del propi departament manifesten que és més reduïda però de millor qualitat i que aposta pels col·lectius, agrupacions musicals i artistes locals, sense deixar de costat reconeguts artistes i companyies de fora.

En paraules de la regidora de Cultura, Asun Moll, una ciutat com la de Sagunt que vol ser patrimoni de la humanitat «ha d’apostar per continuar fent cultura de qualitat i per a tots els públics, així com per promoure els nostres col·lectius i agrupacions».

El teatre estrenarà la programació d’hivern, ja que el dijous 2 i el divendres 3 de gener continuarà el XXVII Festival de Titelles a la Casa Municipal de Cultura amb les obres Adéu Peter Pan i L’encanteru del drac, en valencià, per a tots els públics i amb un preu de 3 euros l’entrada. La programació estable començarà el divendres 10 de gener amb la representació de L’increïble assassinat d’Ausiàs March de Crit Companyia Teatre a la Casa Municipal de Cultura.

En total seran set obres les que es representaran durant el trimestre, sis a la Casa Municipal de Cultura i una en el Centre Cultural Mario Monreal, de les quals dos seran en valencià i cinc en castellà, entre les quals destaquen Gag Movie de la companyia madrilenya Yllana que tindrà lloc el 7 de febrer i Senyor Rossinyol de la companyia catalana Els Joglars el 27 de març, totes dos a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. Per disfrutar de la programació teatral hi ha la possibilitat d’adquirir un bonus trimestral per 27,75 euros.

Respecte a la programació musical, destaca el concert que el cantant i compositor membre de Ràdio Futura, Juan Perro, oferirà a l’Auditori Joaquín Rodrigo el dissabte 8 de febrer, a les 19.30 hores, on el preu de l’entrada serà d’11 €, o l’actuació Cançons de terra i dona de la cantautora Eva Gómez que tindrà lloc el dissabte 7 de març, a les 19.30 hores, en el Teatre de Begonya, l’entrada del qual serà gratuïta, amb motiu dels actes al voltant del Dia Internacional de la Dona.

També torna el cicle Piano de Begonya amb els concerts d’Andreu Soler i M. Ángel Cuadrado, el dissabte 18 de gener, i de l’artista japonesa Ayako Fujiki, el dissabte 21 de febrer, tots dos a les 19.30 hores, gratuïts i amb aforament limitat. Les audicions escolars, un espectacle de dansa contemporània a càrrec de la companyia valenciana Aescena Dansa, la XVI edició de Sagunt in Excelsis i concerts de les diferents agrupacions musicals del municipi completen la programació musical del trimestre.

El cinema també té el seu espai en la programació d’hivern amb un el cicle de 6 pel·lícules dedicat a l’actriu Audrey Hepburn. Títols com Sabrina (Billy Wilder, USA, 1954), Cómo robar un millón (William Wyler, USA, 1966) o la oscaritzada Vacaciones en Roma (William Wyler, USA, 1953) es podran veure de manera gratuïta en el cicle Diumenges de cinema en el Centre Cultural Mario Monreal.

Pel que fa a les exposicions, es mostraran tres en el Centre Cultural Mario Monreal i tres a la Casa Municipal de Cultura. Destaquen les de les artistes locals Amparo Ortizá Re-pintant i Natalia Ocerín Instrospectiva, que romandran exposades en el centre cultural de Sagunt del dijous 9 de gener al diumenge 2 de febrer, la primera, i del 5 al 29 de març, la segona. De les que s’exposaran a la Casa Municipal de Cultura de Port de Sagunt, destaca Encuadrar-te del Centre d’Educació Especial Torre-Pinos de Torrent (l’Horta) i que estarà exposada del 8 al 31 de gener.

Leave a Reply

Your email address will not be published.