fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt se suma a la commemoraci贸 del Dia Internacional de la Xiqueta

L’Ajuntament de Sagunt se suma a la commemoraci贸 del Dia Internacional de la Xiqueta

La moci贸 conjunta presentada i aprovada pel PSOE, Comprom铆s, Iniciativa Porte帽a, PP, Esquerra Unida i Ciudadanos reconeix el paper essencial de les xiquetes com a futur agent de canvi i defensa la seua visibilitzaci贸 i empoderament, entre altres aspectes.

El Ple de la Corporaci贸 Municipal ha aprovat sumar-se a la commemoraci贸 de l’11 d’Octubre, Dia Internacional de la Xiqueta, i posar de manifest la import脿ncia de garantir la igualtat real entre els g猫neres des d’edats primerenques. La proposta conjunta llegida per l’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno, que naix de la crida que va fer l’FEMP, ha sigut presentada i aprovada pels grups municipals del Partit Socialista Obrer Espanyol, Comprom铆s. Iniciativa Porte帽a, Partit Popular, Esquerra Unida i Ciudadanos. El grup Vox ha votat en contra.

Amb esta aprovaci贸, l’Ajuntament de Sagunt se suma a totes les veus que clamen per la defensa de la igualtat i la lluita contra tota mena de discriminaci贸 per ra贸 d’edat i de g猫nere; reconeix el paper essencial de les xiquetes com a futurs agents de canvi i defensa la seua visibilitzaci贸 i empoderament com a estrat猫gia per al canvi social, econ貌mic i cultural, necessari per a la construcci贸 d’un futur en igualtat.

Aix铆 mateix, es reivindica la necessitat dels recursos suficients per a crear, en l’脿mbit local, les estructures de participaci贸 i de decisi贸 per a les xiquetes i j贸vens que afavorisquen avaluacions dirigides a establir la base cient铆fica necess脿ria per a determinar les mesures de mitigaci贸 m茅s apropiades i eficaces i la necessitat d’assegurar el finan莽ament suficient per a dur a terme les compet猫ncies en mat猫ria d’igualtat i assegurar la implementaci贸 de totes les iniciatives necess脿ries per a garantir la igualtat efectiva de les persones en tots els municipis espanyols.

A m茅s, la moci贸 recorda que la situaci贸 actual exigix actuar ara per a previndre les conseq眉猫ncies a llarg termini i exigix dades desagregades per sexe i edat que permeten identificar quines mesures s贸n necess脿ries per a garantir els drets de xiquetes i adolescents.

Entre les raons que s’extrauen de la moci贸 per a la seua aprovaci贸 es troba que milions de xiquetes a tot el m贸n continuen patint, de manera quotidiana, algun tipus de discriminaci贸 per la seua edat i pel seu g猫nere malgrat els progressos normatius per a donar reconeixement i promoure la igualtat entre dones i h貌mens, que es van iniciar en 1945 amb l’aprovaci贸 de la Carta de Nacions Unides.

Tamb茅 parla de la pobresa en qu猫 estan immerses multitud de fam铆lies i que accentua les desigualtats, una situaci贸 que s’ha agreujat amb motiu de la crisi sanit脿ria, econ貌mica i social provocada per la COVID-19, generant un impacte de conseq眉猫ncies imprevisibles en el dia a dia i el desenvolupament personal, emocional i educatiu de milers de persones.

No obstant aix貌, continua argumentant la moci贸, com 茅s habitual en situacions d’emerg猫ncia, la pand猫mia est脿 aprofundint les desigualtats preexistents. Aix铆, a una realitat en la qual dones i xiquetes troben multitud de barreres, a vegades molt subtils, que dificulten la seua pres猫ncia en la societat i que determinen, per exemple, l’elecci贸 dels estudis i de les seues carreres professionals, afavorint la masculinitzaci贸 d’unes certes professions i la feminitzaci贸 d’unes altres, s’afigen nous perills que augmenten les vulnerabilitats i accentuen les desigualtats, posant en perill els seus drets i les seues oportunitats de futur.

Les mesures d’a茂llament social i l’augment de les tasques de cura derivades de la crisi sanit脿ria han tingut un impacte asim猫tric en dones i h貌mens, retornant a les primeres a l’acompliment dels treballs no remunerats en l’脿mbit dom猫stic, refor莽ant els rols de g猫nere preestablits, consolidant les dobles jornades que fixen actituds i comportaments observables i referents per a milers de xiquetes i xiquets.

A m茅s, els esfor莽os per a descarregar la pressi贸 de la COVID-19 han obligat les v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere que convivien amb els seus agressors a passar llargs per铆odes de temps, incrementat el risc de patir viol猫ncia en l’脿mbit de la llar i incrementant la tensi贸 a qu猫 estan sotmeses tantes dones i les seues filles i fills.

Per tots estos motius i seguint la recomanaci贸 de l’Organitzaci贸 Mundial de la Salut, d’ONU Dones, del Fons de Poblaci贸 de les Nacions Unides, i de Save the Children, l’Ajuntament de Sagunt fa propi el comprom铆s de no deixar ning煤 arrere i, amb esta aprovaci贸, dona compliment a la normativa nacional i europea at茅s l’esperit transversal amb la igualtat de g猫nere de l’Agenda 2030.

Leave a Reply

Your email address will not be published.