fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橝juntament d鈥橭nda prepara un mar莽 carregat d鈥檃ctivitats per a conmemorar el Dia de la D贸na

L鈥橝juntament d鈥橭nda prepara un mar莽 carregat d鈥檃ctivitats per a conmemorar el Dia de la D贸na

El regidor delegat de l鈥櫭爎ea de Joventut i Igualtat de l鈥橝juntament d鈥橭nda, Asensio Blaya, ha presentat aquesta vesprada l鈥檃mpli programa d鈥檃ctivitats que s鈥檋an planificat per al 鈥楳ar莽 de la Dona鈥.

鈥淓ls bons resultats obtinguts l鈥檃ny passat ens han motivat per a continuar treballant en una nova edici贸 que es dur脿 a terme durant tot el mes de mar莽 i que inclou projecci贸 de pel路l铆cules, obres de teatre, tallers de defensa personal i exposicions鈥, ha afirmat Blaya, qui ha desgranat durant la roda de premsa els actes que formen part d鈥檃questa programaci贸.

El 鈥楳ar莽 de la D贸na鈥 comen莽ar脿 aquest divendres a la nit, amb la projecci贸 a les 22.30 hores a La Cassola de la pel路l铆cula 鈥楶agament Justo鈥, una com猫dia dram脿tica inspirada a la ciutat de Londres dels anys 60. Durant el mat铆 del dissabte, a les 12.00 hores, s鈥檌naugurar脿 a la Casa de la Cultura, l鈥檈xposici贸 鈥楧ona鈥檓 foc鈥, amb il路lustracions d鈥櫭ngels Mall茅n i performance. El diumenge 5, a les 19.00 hores, se celebrar脿 a La Cassola la 鈥榁 Lliga d鈥檌mprovisaci贸 Teatral鈥 que versar脿 sobre la dona i la igualtat. El divendres 10, es projectar脿 a les 22.30 hores, a La Cassola, la pel路l铆cula 鈥楲鈥檈staci贸 de les dones鈥, en la qual quatre dones s鈥檃treveixen a enfrontar-se als h貌mens a un xicotet poble de l鈥櫭峮dia.

Destaca tamb茅 la representaci贸 teatral del dissabte 11, a les 19.00 hores al Teatre M貌naco, en la qual les actrius locals Carme Juan i Maite Gil, a dues veus, representaran un espectacle amb una posada en escena moderna, en la qual, a trav茅s de la m煤sica, la dansa i les projeccions, introduiran a l鈥檈spectador en la vida i obra d鈥橝nna Rebeca Mezquita, una il路lustre poetessa i la primera dona d鈥橭nda a guanyar els 鈥楯ocs Florals鈥. Aix铆 mateix, els dies 15 i 16 de mar莽, realitzaran dos passes d鈥檃questa obra dirigida als estudiants de l鈥橢SO. A m茅s, el dissabte 25 i el diumenge 26, a les 18.00 hores, al Teatre M貌naco, es projectar脿 la pel路l铆cula d鈥檈strena 鈥楩iguras Ocultas鈥, a benefici de la ONG Santa B谩rbara. I, finalment, el dijous 30 al mat铆, est脿 programat un teatre-f貌rum a La Cassola, dirigit als j贸vens de 4 de l鈥橢SO, que porta per t铆tol 鈥楥om quedem?鈥 i en el qual es realitzaran preguntes com 鈥楺u猫 podem fer per a millorar les nostres relacions?鈥. Finalment, el regidor de l鈥櫭爎ea ha informat que agents de la Policia Local, amb formaci贸 espec铆fica tant en t猫cniques de defensa com d鈥檌gualtat, impartiran un taller gratu茂t de defensa personal per a dones, que comen莽ar脿 el 21 de mar莽 i finalitzar脿 el 6 d鈥檃bril. Les inscripcions poden realitzar-se des del 6 fins al 13 de mar莽, durant tot el dia, al Local d鈥橝ssociacions.

Amb aquesta programaci贸 el consistori posa en marxa una nova campanya de sensibilitzaci贸 i educaci贸 en el foment de la igualtat, que se suma a les iniciatives i programes que l鈥橝juntament realitza durant tot l鈥檃ny. En aquest sentit, Blaya ha recordat que durant 2016, l鈥檈quip de govern que lidera l鈥檃lcalde Ximo Huguet va fomentar un pla local, despr茅s de quatre anys de deixadesa de l鈥檃nterior equip de govern, demostrat la seva aposta clara per la igualtat real de g猫nere. 鈥淟鈥檃ny passat es va comen莽ar a elaborar, junt amb la Fundaci贸 Isonomia, el II pla d鈥檌gualtat municipal, amb l鈥檕bjectiu d鈥檃favorir i donar resposta a les necessitats que s鈥檋an detectat en aquest col路lectiu鈥, ha recordat Blaya, qui confia en que 鈥渆s pose en funcionament al 100% enguany鈥. Aix铆 mateix, el regidor de l鈥櫭爎ea ha recordat tamb茅 algunes de les accions que l鈥橝juntament va posar en marxa 鈥減er a aconseguir que Onda siga m茅s justa, inclusiva i igualit脿ria鈥, com la celebraci贸 de la setmana LGTB o la campanya 鈥楴o 茅s no鈥, de prevenci贸 d鈥檃gressions sexuals que el consistori va llan莽ar abans de Fira d鈥橭nda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.