fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament i la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana proposen als col路legis preparar ‘cabuts’ i participar en la cercavila del XIII Aplec en Sant Blai

L’Ajuntament i la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana proposen als col路legis preparar ‘cabuts’ i participar en la cercavila del XIII Aplec en Sant Blai

Es tracta d’una tradici贸 que constitu茂x un patrimoni cultural integrat en les festes de la parr貌quia de la Merc茅 des de fa quasi un centenar d’anys.

L’Ajuntament i la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana han proposat als centres escolars del municipi traslladar la tradici贸 i la cultura a les aules a trav茅s de l’elaboraci贸 de cabuts, i tamb茅 amb la participaci贸 en la cercavila del XIII Aplec que se celebrar脿 al febrer en les festes de Sant Blai.
Per aix貌 han plantejat al professorat que animen als xiquets i xiquetes a crear el seu propi ‘cabut’ amb la finalitat de transmetre la cultura, la tradici贸 i el patrimoni borrianenc a les aules de cadascun dels col路legis de la ciutat, i al mateix temps explicar, a trav茅s de la confecci贸 d’este, la hist貌ria i la import脿ncia de la cultura dels Gegants i Capgrossos a Borriana.

Una proposta que es completaria amb la participaci贸 dels i les escolars en la desfilada del 8 de febrer de 2020 en l”Aplec de Gegants i Cabuts de Borriana’ i que podria, fins i tot servir, amb els cabuts creats, per a decorar les falles que constru茂xen els col路legis cada any en les festes josefines.
Els Gegants i Capgrossos s贸n figures festives que representen personatges populars, reals o de ficci贸, que acompanyen les festes i celebracions de Borriana des de fa molt temps, per貌 no 茅s fins a la festa de l’Eccehomo de 1887 que no es t茅 documentaci贸 oficial de la seua exist猫ncia, tal com indica Francisco Roca i Alcaide en la seua Hist貌ria de Borriana (p. 333).

Es tracta d’una tradici贸 que constitu茂x un patrimoni cultural integrat en les festes de la parr貌quia de la Merc茅 des de fa quasi un centenar d’anys i que des de fa 13 anys s’ha incorporat tamb茅 a les festes de Sant Blai.

Per a l’elaboraci贸 de capgrossos es poden trobar molts recursos en els llibres i en Internet i tamb茅 es pot demanar col路laboraci贸 a trav茅s de la web de la Colla de Gegants i Cabuts de Borriana: http://gegantsicabutsborriana.blogspot.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.