Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora acollirà el cicle “Música en temps de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda”

L’Alcora acollirà el cicle “Música en temps de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda”

Les tres agrupacions, Èlia Casanova & Mediterrània Consort, l’Estança Harmònica i Ensemble Il Castiglione, permetran als assistents gaudir d’una música de gran qualitat.

Aquest cicle, emmarcat en els actes commemoratius de l’aniversari de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, permetrà escoltar a l’Alcora la música que s’interpretava a les esglésies i corts europees al voltant de 1727, any en el qual es va posar en funcionament la manufactura comtal.

Els concerts que integren el cicle són: “Canta, ànima meua” a càrrec d’Èlia Casanova & Mediterrània Consort, el 19 de maig, a les 20 hores, patrocinat per

l’Ajuntament de l’Alcora; “Salve, Regina”, a càrrec de l’Estança Harmònica, el 21 de maig, a les 20 hores, patrocinat per la Diputació de Castelló; i “Incostanza della sorte”, a càrrec del grup Ensemble Il Castiglione, el 28 de maig, a les 20 hores, patrocinat per FACSA.

Els tres concerts programats, oferiran música dels grans compositors J.S. Bach, J.F. Haendel, A. Lotti, G.B. Pergolesi, G.P. Telemann i A. Vivaldi, pertanyents al període Barroc.

En els diferents repertoris es podran escoltar àries, cantates i concerts que formaven part del repertori profà i religiós al llarg del segle XVIII, utilitzant el baix continu com a tècnica de composició i execució pròpia d’aquest període.

Les tres agrupacions – Èlia Casanova & Mediterrània Consort, l’Estança Harmònica i Ensemble Il Castiglione – són grups especialitzats en música antiga i barroca que, amb interpretacions històriques i rigoroses, permetran als assistents gaudir d’una música de gran qualitat.

A més, tots els concerts es duran a terme en l’Església de Sant Francesc de l’Alcora, a l’ombra de la Reial Fàbrica, un escenari molt adient per a la música programada i per la seua vinculació estilística i cronològica a la Reial Fàbrica.

Música i ceràmica: dos arts del segle XVIII que s’agermanen a l’Alcora en aquest cicle.

Leave a Reply

Your email address will not be published.