fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora celebra les VI Jornades Internacionals de Recreaci贸 Hist貌rica Al-q眉ra 1233

L’Alcora celebra les VI Jornades Internacionals de Recreaci贸 Hist貌rica Al-q眉ra 1233

Els dies 18, 19 i 20 de novembre l’Alcora tornar脿 a l’Edat Mitjana amb la celebraci贸 de les VI Jornades Internacionals de Recreaci贸 Hist貌rica Al-q眉ra 1233.

L’Ajuntament i l’associaci贸 Cavallers d鈥橴rrea i Dames de l’Alcalat茅n ha preparat un complet programa en el qual destaquen les recreacions hist貌riques, posades en escena amb el m脿xim rigor hist貌ric i fidelitat al vestuari i a les armes del segle XIII. Participaran, a m茅s del de l’Alcora, 50 grups recreacionistas arribats de molts punts d’Espanya i d’Europa.

El divendres 18 tindr脿 lloc la inauguraci贸 de l’exposici贸 鈥淐er脿mica medieval a les comarques de Castell贸 (segles X-XV), que estar脿 al Museu de Cer脿mica de l’Alcora fins al 8 de gener. Aquesta mostra realitza un breu recorregut, a trav茅s de la cer脿mica, per les dues grans cultures que van ocupar el territori valenci脿 durant l’Edat Mitjana, l’andalusina i la cristiana, posant de manifest el proc茅s de transici贸 entre ambdues i la important influ猫ncia andalusina en la cer脿mica dels segles posteriors.

Una altra de les parts destacades dins d’Al-q眉ra 1233 茅s el mercat artesanal, que s’inaugurar脿 el dissabte 19. Estar脿 situat al casc antic del municipi, en els carrers situats entre la pla莽a de Sant Roc i la pla莽a de La Sang.

Aix铆 mateix, no faltaran a les jornades el campament del segle XIII, una exposici贸 d’armes, ambientaci贸 musical, balls moriscs, demostracions, tallers, actuacions itinerants, activitats per als m茅s menuts, exhibici贸 de falcons i oques domesticades, entre altres actes.
Cal destacar la implicaci贸 en el desenvolupament de les jornades de les associacions locals (On dance, Colla de Dol莽ainers i Tabaleters, associaci贸 l’Alcora Tambor i associaci贸 de 鈥渂olilleres鈥, entre altres), penyes, comer莽os, bars i pubs, entitats, i en general, dels ve茂ns i ve茂nes de l’Alcora.

Download (PDF, Desconocido)

Leave a Reply

Your email address will not be published.