fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora celebrarà l’1 de maig el “Dia de la Reial Fàbrica” per commemorar la fundació de l’emblemàtica manufactura

L’Alcora celebrarà l’1 de maig el “Dia de la Reial Fàbrica” per commemorar la fundació de l’emblemàtica manufactura

Amb l’objectiu de remarcar aquesta important efemèride i sota la denominació de “L’Alcora Maig Ceràmic”, l’Ajuntament ha preparat una completa programació per a tot el mes amb actes de diversa naturalesa, però tots en clau ceràmica

L’1 de maig de 1727 s’iniciava a l’Alcora un dels capítols més brillants de la història de la ceràmica europea: començava la seua activitat la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda.

Per a commemorar aquesta destacada efemèride i sota la denominació de “L’Alcora Maig Ceràmic”, l’Ajuntament ha preparat una completa programació amb actes de molt diversa naturalesa: música, exposicions, tallers, activitats didàctiques i lúdiques, projeccions, conferències… açò sí, sempre en clau ceràmica.

Com explica l’alcalde de l’Alcora, Víctor Garcia, “l’objectiu és fixar en la consciència col·lectiva la data de l’1 de maig com el “Dia de la Reial Fàbrica”, i el mes de maig en el seu conjunt, com el mes dedicat a assumir, reivindicar i celebrar la transcendència que aquesta emblemàtica manufactura ha tingut, té i tindrà en el futur per a l’Alcora”. Tot amb l’horitzó de l’1 de maig de 2027, tercer centenari de la seua fundació.

La pretensió és celebrar-ho cada any amb actes concrets. Enguany, per exemple, l’1 de maig es durà a terme una jornada de portes obertes al Museu de Ceràmica, on es projectarà de forma continuada l’audiovisual “La Reial Fàbrica del Comte d’Aranda”, de Joaquín Cabrera Bachero. L’entrada serà gratuïta i a tots els assistents se’ls lliurarà un detall ceràmic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.