fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Arenal Sound conclou amb disminuci贸 de cridades per queixes de sorolls, reducci贸 d’intervencions sanit脿ries i un 鈥榚xcel路lent鈥 en l鈥檃igua de les platges

L’Arenal Sound conclou amb disminuci贸 de cridades per queixes de sorolls, reducci贸 d’intervencions sanit脿ries i un 鈥榚xcel路lent鈥 en l鈥檃igua de les platges

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ofereix una an脿lisi detallada sobre l鈥檃ctuaci贸 de la Policia Local, el servei municipal de neteja realitzat i l’assist猫ncia sanit脿ria.

L’Arenal Sound d’enguany ha finalitzat amb una participaci贸 de m茅s de 300.000 assistents al llarg del festival, durant la setmana del 2 al 8 d’agost, i amb un balan莽 que destaca la dr脿stica disminuci贸 de cridades a la Policia Local de Borriana per queixes de sorolls, ja que tan sols hi han hagut 8, per 54 en l’煤ltim festival celebrat l’any 2019, amb una reducci贸 de聽 m茅s d’un 85% les queixes per aquest motiu. Tamb茅 les intervencions sanit脿ries s’han redu茂t, en aquest cas un 11,3% respecte a 2019 i han baixat a la meitat les intervencions per embriaguesa, mentre que han pujat les intervencions per marejos i colps de calor, entre d鈥檃ltres.

Aix铆 es despr猫n del balan莽 realitzat per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Serveis P煤blics i Zona Mar铆tima, Vicent Aparisi, respecte a les actuacions municipals i els resultats despr茅s de la celebraci贸 del festival a la ciutat, en qu猫 han destacat les 鈥渕illores organitzatives i l’abs猫ncia de contratemps greus鈥.

Safont i Aparisi han presentat una an脿lisi detallada sobre les actuacions de la Policia Local, el servei municipal de neteja i els serveis sanitaris realitzats durant la desena edici贸 del festival; en qu猫 tamb茅 s’han referit als resultats d鈥欌渆xcel路lent鈥 en l鈥檃igua i l鈥檃rena de les platges despr茅s de l’an脿lisi realitzada el dia despr茅s d鈥檃cabar el festival i els dies posteriors. De fet, han resumit el balan莽 amb la valoraci贸 del 鈥渕illor any鈥 fins ara, encara que sempre aspirem a 鈥渕illorar-lo鈥 i que el seg眉ent any 鈥渟iga encara millor鈥.

Respecte a les actuacions de la Policia Local, han assenyalat que les cridades telef貌niques han augmentat un 36,6%, fins a arribar a les 1.336, la gran majoria demanant informaci贸, en la resta ha sigut necess脿ria la intervenci贸 dels agents. De les 1.336 cridades telef貌niques ateses en 2022, 416 han requerit verificaci贸 o intervenci贸 policial, cosa que representa un 31,14% del total de cridades, i representa un descens lleuger de les de l’any 2019, que en van ser 422. La resta de cridades, aix貌 茅s 920, ho han sigut de car脿cter informatiu, cosa que representa un 68,8% del total de cridades rebudes.

A m茅s, es va registrar una dr脿stica disminuci贸 de cridades per queixes de sorolls, ja que en van ser 8, per 54 en 2019, amb una reducci贸 de m茅s d’un 85% de les queixes per aquest motiu. Les intervencions sanit脿ries tamb茅 s’han redu茂t, en aquest cas un 11,3% respecte a 2019, i van baixar a la meitat les intervencions per embriaguesa i van pujar les intervencions per marejos i colps de calor, entre d鈥檃ltres.

Quant a accidents de tr脿nsit estem igual que en 2019, amb 17, dels quals 8 van ser amb ferits i 9 sense ferits. Els accidents amb ferits han augmentat, i han passat de 3 a 8. Els accidents sense ferits s’han redu茂t de 14 a 9. Aix铆 mateix, han apujat les atencions sanit脿ries per accidents de tr脿nsit amb ferits, en principi lleus, d’1 a 9, a conseq眉猫ncia d’una major mobilitat en turisme, tot i que diversos accidents van ser amb patinets el猫ctrics.

A conseq眉猫ncia d’una major mobilitat, hi ha hagut un creixement important de les den煤ncies per infraccions de tr脿nsit. El servei de grua tamb茅 ha incrementat les seues actuacions en global, i han passat de 236 en 2019 a 295 en 2022. No obstant aix貌, s’han redu茂t les intervencions de grua amb vehicles despla莽ats a la rodalia per senyalitzaci贸 port脿til que paga l’Ajuntament i va sense cost per als titulars dels vehicles, i s’ha passat de 72 intervencions en 2019 a 44 enguany, mentre que les intervencions de grua amb taxa, 茅s a dir, vehicles a dep貌sit, han passat de 164 a 251.

Finalment, l’alcaldessa ha volgut destacar la col路laboraci贸 de tots els cossos i forces de seguretat de l’estat, especialment de la Gu脿rdia Civil, per貌 tamb茅 la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia en la Comunitat Valenciana i la Policia Local, que han aconseguit resultats molt positius en relaci贸 amb la seguretat de les persones assistents i de la ciutadania de Borriana. En aquesta l铆nia tamb茅 ha fet refer猫ncia al treball dels operatius de la Policia Local conjuntament amb la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia en la Comunitat Valenciana, per a controlar i reduir significativament la venda ambulant respecte a 2019. Sobre aquest tema, ha afegit que la Policia Local ha participat, a m茅s, en totes les inspeccions de les zones de descans i del recinte de concerts al costat de la Unitat Adscrita del CNP i del Consorci Provincial de Bombers.

Safont tamb茅 ha destacat els resultats obtinguts en les an脿lisis de l鈥檃igua de les platges realitzades el dia 9 d’agost, un dia despr茅s de finalitzar el festival, i en dies successius per a determinar la qualitat de l鈥檃igua en les zones de bany, que han confirmat 鈥渘o sols que s贸n aptes per al bany, sin贸 que mantenen la seua qualificaci贸 d’excel路lents鈥, ha manifestat l’alcaldessa.

Residus

Respecte als residus s貌lids, segons ha indicat Vicente Aparisi, enguany s’ha registrat un 3 per cent menys de fem i escombraries arreplegats respecte a l’煤ltim celebrat en 2019. El total de deixalles arreplegat entre el 2 i el 9 d’agost en les diferents zones d’afecci贸 que suposa la celebraci贸 del Festival Arenal Sound ha sigut d’unes 65 tones, mentre que en 2019 la xifra va ser de 67 tones.

Tot aix貌, ha explicat, gr脿cies a la coordinaci贸 i el treball previ de negociaci贸 que es va fer amb l’empresa organitzadora del festival i la mateixa concession脿ria municipal del servei de neteja sobre les diferents zones de neteja, amb l’increment dels recursos humans i dotacions destinats exclusivament als treballs de recollida i al fet que tamb茅 s’han incrementat per part de l’organitzaci贸 dins dels recintes del festival.

A m茅s, Safont ha precisat que el cost de la neteja 鈥渃orre tot a c脿rrec de l’organitzaci贸 de l’Arenal Sound, tant del festival com de les zones d’afecci贸鈥, i ha ressenyat que cadascuna de les jornades durant la celebraci贸 del festival s’ha treballat de forma continuada per a mantindre tant les zones pr貌ximes al festival com els carrers i places 鈥渆n condicions 貌ptimes鈥.

Despr茅s de comprovar-ne aquesta mateixa setmana els resultats i analitzant-ne les dades de recollida, Safont i Aparisi han concl貌s “volem felicitar i agrair a totes les parts i deixar const脿ncia que ha sigut un dels millors anys quant als serveis de neteja posats en marxa per al festival, gr脿cies al treball conjunt i coordinat entre la mateixa empresa de l’Arenal Sound i els serveis municipals de Via P煤blica realitzats per Fobesa鈥.

Finalment, han agra茂t als serveis sanitaris, a la Policia Local i a la resta de forces i cossos de seguretat i serveis d’emerg猫ncia que han intervingut, l’esfor莽 i els serveis prestats per les seues actuacions en mat猫ria de prevenci贸, control, mobilitat i seguretat vi脿ria durant el festival per a mantindre 鈥渢ant la seguretat dels assistents com els drets dels ve茂ns i les ve茂nes de Borriana, ja que la coordinaci贸 i bon clima de treball ens consta que ha sigut molt positiu鈥.

Alhora, els han felicitats perqu猫 la capacitat d’organitzaci贸 i coordinaci贸 鈥渁ugmenta cada any i 茅s m茅s efectiva鈥, i han ressaltat que el colof贸 va ser 鈥渆l dispositiu especial d’eixida per a garantir la partida escalonada, la flu茂desa vi脿ria i que la jornada de l鈥櫭▁ode es desenvolupara sense incidents鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.