fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’art contemporani, la música, el teatre i el cinema seran els protagonistes culturals del mes d’abril

L’art contemporani, la música, el teatre i el cinema seran els protagonistes culturals del mes d’abril

La Regidoria de Cultura, dirigida per Verònica Ruiz, ha programat per al mes d’abril desenes d’esdeveniments culturals per a tots els gustos on l’art contemporani, la música, el teatre, el cinema i el Castell Vell seran els principals protagonistes.

Una de les principals novetats per al mes d’abril serà la celebració de MUMO, Museu Mòbil Itinerant d’Art Contemporani. Aquest espai expositiu portàtil anirà movent-se per la ciutat de Castelló i acollirà tant sessions matinals concertades amb escolars com a visites de públic general entre les 18.00 i les 19.00 hores.

Així, MUMO estarà en el pàrquing del Pavelló Ciutat de Castelló el dia 11 d’abril. Entre el 12 i el 15 es traslladarà al pàrquing del Palau de la Festa. El dia 18 es mourà fins al Parc del Pont de Ferro. Entre el 19 i el 20 tornarà al pàrquing del Ciutat de Castelló i el 21 (sense sessió per a públic general) i 22 estarà de nou en el Palau de la Festa.

Música
Quant a la programació musical d’aquest mes, cobraran protagonisme els concerts organitzats amb motiu de la ‘Festa per la Llengua’. Així, el dia 15 a les 22.30 hores donarà començament amb el concert de Mireia Vives i Borja Penalba en el Teatre del Raval. El dia 22 a la mateixa hora serà el torn dels grups Assekes i Pepet i Marieta en la Plaça Major i el dia 29 actuarà Oscar Briz a les 22.30 hores en el Teatre del Raval, amb entrada lliure fins a completar aforament.

Dins del cicle de dinamització de barris i parcs ‘Sentim els Parcs’, podrem gaudir de l’actuació del Grupo Rociero Centro Andaluz en el districte sud (plaça entre els carrers Onda i Salvador) el diumenge dia 3. El torn del grup Meligrana (cobla) serà el dia 10 en la Plaça de l’Església del Grup Benadresa i el dia 17 en la plaça Germans Vilafañe actuarà Keko Fontana (flamenc fusió). Finalment, el diumenge 24 actuaran Patri and the Greasers (rockabilly) en el Parc del Geòleg José Royo. Totes les actuacions de ‘Sentim els Parcs’ començaran a les 12.30 hores.

A l’abril també podrem gaudir del cicle musical ‘Los Lunes Concierto’ en el Casino Antic. D’aquesta manera, el dia 11 a les 20 hores actuarà Piano Flamenc (Juan Cortés al piano i Sergio Martínez i Antonio Jiménez a la percussió). El dia 18, a la mateixa hora, serà el torn d’Álvaro Rodríguez (guitarra) i José Beltrán (piano), amb el ‘Concert d’Aranjuez’. Finalment, el dia 25, també a les 20.00 hores, podrem gaudir de la guitarra clàssica de Bogdan Mihailescu.

El XXIV Cicle musical Jazz a Castelló ens portarà el dia 2 a les 22.30 hores en el Teatre del Raval l’actuació de Ricardo Belda Trio amb Ricardo Belda (piano), Luis Llario (contrabaix) i Diego Clanchet (bateria) i a Franco Baggiani (trompeta) i Fernando Marco (guitarra) com a artistes convidats. A més, el dia 30 a la mateixa hora però en el Pati de les Aules es podrà gaudir de Charmin Michelle Quartet, amb Charmin Michelle (veu), Gerard Nieto (piano), Pinyu Martí (bateria) i Pere Loewe (contrabaix).

A més, dins del cicle Sons, i en el Teatre del Raval, podrem gaudir de la música d’Emma Pollock (Escòcia) el dia 4 a les 20.00 hores i de Stranded Horse amb Boubacar Cissokho (França i Mali) el dia 25 a la mateixa hora.

Teatre

Quant al teatre, torna la II Fira de Teatre Breu La Ravalera, amb les peces teatrals ‘Fins que deixa de ser normal’ de Companyia Etèria, ‘Coloms’ de Teatre de Caixó, ‘Per la voreta de la deriva’ de Contrahecho amb Triangle Teatre, ‘L’espera’ de Comboi Teatre i ‘Portal’s llet als veïns’ de La Ravalera. La fira tindrà lloc els caps de setmana del 15 al 17 i del 22 al 24. Es representaran en diversos espais alternatius de la ciutat i entre les 20.00 i les 22.00 cada mitja hora.

A més, dins del cicle Castelló a Escena, la companyia teatral Brau Blocau representarà ‘Tres’ en el Teatre del Raval el dissabte 23 a les 20.00 hores i el diumenge 24 a les 19.00 hores. I finalment, el dia 30 a les 20.00 hores i l’1 a les 19.00 hores, també en el Teatre del Raval, la companyia El Taronger ens ofereix la peça ‘Una noche en su casa, señora’.

Cinema

En matèria de cinema, durant el mes d’abril podrem gaudir del Documental del Mes en el Teatre del Raval el dia 13 a les 20.00 hores, on es projectarà ‘Jocena Biarnés, una entre tots’ dirigit per Òscar Moreno i Jordi Rovira. I els escolars de secundària podran veure la pel·lícula ‘Segon Origen’ versionada en valencià el dia 20 en el mateix teatre.

Castell Vell

Pel que fa a les ‘Jornades de posada en valor del Castell Vell’, es podrà gaudir de dues exposicions, que estaran obertes fins al 30 d’abril: ‘Referents simbòlics i literaris al voltant del Castell Vell’ a la Llotja del Cànem i ‘Troballes planimetries, fotografia i béns materials del Castell Vell’ en el Museu de Belles Arts. A més, també hi haurà un total de cinc conferències: el dia 7 ‘La construcció del tapial al llarg de la història’ per Fernando Vegas i Camila Prieto; el dia 14 ‘Troballes al Castell Vell. Una nova visió de la nostra història’ de Joan Palmer i Pablo García; el dia 21 ‘Aproximació al simbolisme del Castell Vell’ de Àlvar Monferrer; el dia 27 ‘Aportacions didàctiques al camp dels ciències socials’ de Josep Miralles; i el dia 28 ‘Una proposta d’unitat didàctica per a escolars sobre el Castell Vell’ de Sergi Selma. Totes les conferències tindran lloc a les 19.00 hores en el Museu de Belles Arts. Finalment, el dia 16 de 9.00 a 12.00 hores es realitzarà una ruta didàctica guiada pel Castell Vell.

Finalment, cal destacar que Castelló acollirà entre el 14 i el 17 d’abril la Trobada Nacional d’Editorials Independents (ENDEI) amb un munt d’activitats com a lectura per a joves, speed dating, taules redones, conferències o exposicions i venda de llibres, entre unes altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.