fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Las asambleístas de Aristófanes donen principi a les representacions teatrals dels Ludi Saguntini MMXXI

Las asambleístas de Aristófanes donen principi a les representacions teatrals dels Ludi Saguntini MMXXI

El Grup Caligae de Yecla ha representat esta comèdia clàssica, el títol original de la qual és Assemblea de dones, que s’emmarca en la programació del XXIV bis Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt.

Les representacions teatrals dels Ludi Saguntini MMXXI han arrancat este dimarts 20 d’abril amb la representació a càrrec del Grup Caligae de Yecla (Múrcia) de l’obra Assemblea de dones d’Aristòfanes, més coneguda com Las asambleístas.

Alumnat d’instituts de secundària de tota la geografia valenciana ha acudit al Teatre Romà de Sagunt per presenciar la primera funció de les tres programades en el XXIV bis Festival de Teatre Grecollatí de la ciutat, que s’emmarca entre les iniciatives previstes dins dels Ludi Saguntini. En concret, hui han sigut presents estudiants procedents de Gandia, Albal, València, l’Alcora, Port de Sagunt, Guadassuar, Borriana, Oliva, Benicarló i Xirivella.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor delegat d’Educació, José Manuel Tarazona, han donat la benvinguda al públic en els instants previs a una representació a la qual també han assistit la regidora delegada de Patrimoni, Ana María Quesada, la regidora delegada de Cultura, Asun Moll, i el regidor delegat de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro.

Durant l’acte d’inici dels Ludi, en el qual també han participat representants de l’associació Ludere et Discere, la Domus Baebia i Prósopon Sagunt, que organitzen conjuntament esta iniciativa, s’ha entregat al treball La profunditat de l’enemic de l’IES Juan de Garay de València el premi en la modalitat Talía del Certamen Compitalia per la seua representació en vídeo d’un tema clàssic.

El XXIV bis Festival de Teatre Grecollatí de Sagunt continuarà este dijous 22 amb la representació en valencià d’Antígona de Sòfocles i el divendres 23 amb els Gemelos de Plauto, en tots dos casos a les 11.30 hores i a càrrec del Grup Kosmos de l’IES Districte Marítim de València. El dissabte 19 de juny a partir de les 20.00 hores el Grup Arthistrión de Madrid clausurarà el programa amb el musical Hèrcules.

Este esdeveniment anual, que és ja tot un referent a nivell estatal pel que fa a la promoció de la cultura clàssica, està organitzat per l’associació Ludere et Discere i la Domus Baebia, junt a Prósopon Sagunt, i compta a més amb el suport de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’Ajuntament de Sagunt, empreses patrocinadores, diverses entitats i personal voluntari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.