fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les audicions escolars reuneixen m茅s de 2.200 xiquets i xiquetes de Borriana

Les audicions escolars reuneixen m茅s de 2.200 xiquets i xiquetes de Borriana

El Teatre Pay脿 i dos centres educatius han acollit durant tota la jornada d’ahir dilluns i aquest mat铆 els concerts a c脿rrec de la Banda Jove de l’Agrupaci贸 Filharm貌nica Borrianenca.

El Teatre Pay脿 i dos centres educatius han acollit entre ahir dilluns i avui dimarts les audicions escolars que la Banda Jove de l’Agrupaci贸 Filharm貌nica de Borriana organitza amb l’Ajuntament per a tot l’alumnat de Prim脿ria dels centres educatius de la ciutat, i que ha reunit a m茅s de 2.200 xiquets i xiquetes de la ciutat.

L’edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que 鈥渆ls escolars han tornat a gaudir d’una de les activitats m茅s longeves en tot el territori valenci脿 d’audicions escolars, ja que compta amb m茅s de dos d猫cades de programacions des del seu inici鈥.

M茅s de 2.200 escolars, entre els que van participar aquest dilluns en el Teatre Pay脿 i les dos sessions que aquest mat铆 ha realitzat l’orquestra de l’AFB, aquesta vegada en els centres escolars d鈥橦ortolans i Vila F脿tima, per a con猫ixer de prop l’activitat i el treball dut a terme pels components m茅s joves de l’Agrupaci贸 Filharm貌nica Borrianenca i, de passada, intentar que s’animen a formar-ne part en un futur.

Amb un total de quatre sessions, els xiquets i xiquetes de tots els centres escolars, han participat, segons ha manifestat el regidor, amb l’objectiu de 鈥渃on猫ixer els instruments, les caracter铆stiques r铆tmiques o la import脿ncia de la implicaci贸 del p煤blic en cadascuna d’elles, la qual cosa suma a les audicions pr貌piament dites un component d’aprenentatge i coneixement m茅s profund de l’art de la m煤sica鈥.

Granel ha detallat que es tracta 鈥渄鈥檜n dels concerts o audicions m茅s especials de l’any鈥, ja que a trav茅s d’aquestes actuacions, els xiquets i xiquetes de Borriana 鈥減oden con猫ixer la m煤sica de prop, els instruments, i com poder accedir-hi, a trav茅s de la banda i de l’Escola de M煤sica i Conservatori del Centre dels Arts Mart铆 de Viciana鈥.

鈥淯na gran faena que any rere any realitza l’agrupaci贸 musical per a poder acostar la m煤sica als m茅s menuts del municipi鈥, ha valorat. En definitiva, ha afegit, 鈥渦na jornada de m煤sica que acosta les arts que es practiquen a la nostra ciutat, entre les quals la m煤sica t茅 un paper molt destacat鈥.

Sota la direcci贸 de Norma Comes, els escolars han pogut gaudir de la m煤sica i con猫ixer de prop els instruments, la composici贸 d’una banda i el funcionament de la Banda Jove. A m茅s, l’alumnat participa de manera activa amb palmes a ritme o realitzant moviments que acompanyen a la m煤sica.

La programaci贸 del concert est脿 composta per peces m茅s que recognoscibles i pr貌ximes als xiquets i xiquetes d’aqueixa edat, i tal com avan莽a el concert es van explicant les obres abans de la seua interpretaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.