fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les festes de Benicarl贸 seran participatives, obertes, i populars

Les festes de Benicarl贸 seran participatives, obertes, i populars

Les Festes Patronals de Benicarl贸 arriben amb novetats rellevants: comen莽aran divendres i vindran carregades d’actes de carrer oberts a la participaci贸 de tothom. El cantautor Raimon actuar脿 fora del calendari fester, el 29 d’octubre.

El regidor de Festes i Falles, Ilde A帽贸, acompanyat dels representants de la Comissi贸 de Festes Guillem Escuder i Pedro Torrent, ha presentat el primer avan莽 del programa de les festes patronals de 2016, que apunta al carrer com a principal escenari per a concerts, actes per a xiquets i grans, revetlles, teatre, m煤sica, i tradicions perdudes que enguany tornaran a reviure. I tot, a pesar de la retallada pressupost脿ria del 20% respecte de les festes de l’any passat. Amb 60.000 euros menys, la Comissi贸 de Festes ha bastit un extens programa que aposta per convertir els carrers en un 脿mbit de diversi贸, oferta festiva i activitat cultural.

Entre les novetats destacables, est脿 el fet que les festes comen莽aran divendres 19 d’agost, dia en qu猫 Laura Ferrer ser脿 proclamada reina en un acte obert que comen莽ar脿 a les 22.00h en un escenari ubicat a la pla莽a de Sant Bartomeu i que comptar脿 amb el periodista benicarlando F猫lix Tena com a mantenidor.

Ser脿 el mateix espai urb脿, el de la pla莽a de Sant Bartomeu, el que al llarg de les festes acollir脿 la representaci贸 d’obres teatrals, concerts de cant tradicional, dansa, revetlles, i activitats infantils en dos sessions di脿ries. La primera, al voltant de les set de la tarde, i altra a partir de les onze de la nit.

Dissabte, un dia despr茅s de l’exaltaci贸 de la reina, tindr脿 lloc l’acte de la Crida, precedit d’una cercavila que engegar脿 a les onze del mat铆 i recorrer脿 els carres del centre. M茅s tard, obrir脿 portes el Festival de la Tapa i el Vi a la pla莽a de Sant Bartomeu. I a les onze de la nit, Xavi Castillo posar脿 en escena el seu espectacle d’humor adult, irreverent i carregat de sal grossa.

Diumenge 21 tindr脿 lloc el festival mar铆tim de cucanyes, una tradici贸 que havia deixat de celebrar-se fa anys. M茅s tard, la multitudin脿ria demostraci贸 de mel贸 de moro refrescar脿 una tarde que donar脿 pas al teatre a l’escenari de la pla莽a. L’aposta de la Comissi贸 de Festes s’orienta enguany cap a les companyies locals, amb representacions de Teatro de Guardia i la Companya Diabolus.

Festes infantils, jocs tradicionals, i l’esperat sopar de pa i porta el dilluns 22, tampoc faltaran a la cita festiva, aix铆 com el Mes贸dromo, que tornar脿 a ambientar les nits festives. La pirot猫cnia tindr脿 tamb茅 un paper destacat amb una masclet脿 nocturna el dia 24. I en la l铆nia de recuperaci贸 de velles tradicions, s’ha programat tamb茅 una demostraci贸 de gastronomia i 芦ranxos禄 mariners, que seran subhastats entre el p煤blic assistent.

El programa s’adoba musicalment amb orquestres d’alt nivell, com la 芦Jamaica禄, que posar脿 el colof贸 final a les nits de festa dissabte 27.

El regidor de Festes, Ide A帽贸, ha subratllat que el programa 芦exemplifica una aposta molt clara per unes festes obertes a grans i xiquets, populars, on la participaci贸 siga el motor de la conviv猫ncia i la joia禄. A帽贸 ha anunciat, a m茅s, que l’aposta musical de les Festes es traslladar脿, per motius d’agenda, al mes d’octubre, en concret, al dia 29, quan el cantautor Raimon oferir脿 un recital a l’Auditori Pedro Mercader. Les entrades es posaran a la venda pr貌ximament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.