Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Les Festes Patronals de Peníscola arrencaran demà i s’estendran fins diumenge que ve

Les Festes Patronals de Peníscola arrencaran demà i s’estendran fins diumenge que ve

Les xifres d’ocupació hotelera per als caps de setmana festius aconseguixen, segons AGRETUR, el 100%.

Peníscola es prepara per a les seues Festes Patronals 2019 en honor a la Verge d’Ermitana. Durant un total de nou jornades, la Ciutat en el Mar se submergirà en un ambient festiu que unix tradició, emoció i diversió. Els dos caps de setmana que ocupen la programació festiva atrauran milers de visitants per a viure amb els veïns i veïnes els dies grans. Segons l’Agrupació d’Empresaris Turístics de Peníscola, Agretur, la previsió d’ocupació hotelera per a estos caps de setmana fregarà el 100%.

Demà a les 13:00h començaran els dies grans de la ciutat amb el volteig de campanes i el posterior tret de coets des del balcó de l’ajuntament. La Reina de les Festes 2018, Brega Oms, i la seua Cort d’Honor protagonitzaran la cridà des del balcó de l’Ajuntament, acte amb el qual acomiadaran el seu any en el càrrec i donaran la benvinguda a les seues successores mitjançant el tradicional chupinazo.

En finalitzar este acte simbòlic, en el Passeig Marítim, la Coordinadora de Penyes oferirà una degustació d’orxata per a amenitzar la batalla d’aigua enfront de la Tourist Info.

El moment més màgic i solemne arribarà a la nit. Quan finalitze el setè dia del novenari en l’Ermitori de la Verge d’Ermitana, es durà a terme l’Acte de Proclamació de la Reina de les Festes i de la seua Cort d’Honor en el qual s’acomiadarà a la reina sortint i es presentarà a la nova amb els honors de l’acte. El mantenidor d’este any és Francisco Vizcarro Boix, conegut com a “Paco Festes”, vinculat a l’organització dels festejos en el municipi durant molts anys.

Leticia Gaseni, la nova Reina de les Festes 2019, serà la protagonista de la nit i estarà acompanyada per la seua Cort, formada per Laia Morán, Mar Prats, Lia Bayarri, Mª Dolores Bayarri, Rosa Simó Guzmán, Anna Simó, Blanca del Mar Forner, Carla Culvi, Paula Barreda, Thais Llopis i María Martínez.

Una de les modificacions en la programació respecte a anys anteriors serà l’emplaçament del ball de gala posterior. Este any, la vetllada continuarà en el Parador de Festes, situat al costat de la Platja Sud.

A mitjanit, com ja és tradició, el Grup Cultural de Danses iniciarà el seu repertori de “albaes” des de la Capella de Santa Ana recorrent els carrers de la ciutat.

Les Festes s’estendran al llarg de nou dies i finalitzaran el diumenge 15 de setembre després de celebrar infinitat d’actes dirigits a diferents edats i a diferents àmbits socials. Durant els festejos se succeiran les cites esportives, religioses, culturals, infantils i gastronòmiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.