fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les Festes Patronals de Pen铆scola arrencaran dem脿 i s’estendran fins diumenge que ve

Les Festes Patronals de Pen铆scola arrencaran dem脿 i s’estendran fins diumenge que ve

Les xifres d’ocupaci贸 hotelera per als caps de setmana festius aconseguixen, segons AGRETUR, el 100%.

Pen铆scola es prepara per a les seues Festes Patronals 2019 en honor a la Verge d’Ermitana. Durant un total de nou jornades, la Ciutat en el Mar se submergir脿 en un ambient festiu que unix tradici贸, emoci贸 i diversi贸. Els dos caps de setmana que ocupen la programaci贸 festiva atrauran milers de visitants per a viure amb els ve茂ns i ve茂nes els dies grans. Segons l’Agrupaci贸 d’Empresaris Tur铆stics de Pen铆scola, Agretur, la previsi贸 d’ocupaci贸 hotelera per a estos caps de setmana fregar脿 el 100%.

Dem脿 a les 13:00h comen莽aran els dies grans de la ciutat amb el volteig de campanes i el posterior tret de coets des del balc贸 de l’ajuntament. La Reina de les Festes 2018, Brega Oms, i la seua Cort d’Honor protagonitzaran la crid脿 des del balc贸 de l’Ajuntament, acte amb el qual acomiadaran el seu any en el c脿rrec i donaran la benvinguda a les seues successores mitjan莽ant el tradicional chupinazo.

En finalitzar este acte simb貌lic, en el Passeig Mar铆tim, la Coordinadora de Penyes oferir脿 una degustaci贸 d’orxata per a amenitzar la batalla d’aigua enfront de la Tourist Info.

El moment m茅s m脿gic i solemne arribar脿 a la nit. Quan finalitze el set猫 dia del novenari en l’Ermitori de la Verge d’Ermitana, es dur脿 a terme l’Acte de Proclamaci贸 de la Reina de les Festes i de la seua Cort d’Honor en el qual s’acomiadar脿 a la reina sortint i es presentar脿 a la nova amb els honors de l’acte. El mantenidor d’este any 茅s Francisco Vizcarro Boix, conegut com a “Paco Festes”, vinculat a l’organitzaci贸 dels festejos en el municipi durant molts anys.

Leticia Gaseni, la nova Reina de les Festes 2019, ser脿 la protagonista de la nit i estar脿 acompanyada per la seua Cort, formada per Laia Mor谩n, Mar Prats, Lia Bayarri, M陋 Dolores Bayarri, Rosa Sim贸 Guzm谩n, Anna Sim贸, Blanca del Mar Forner, Carla Culvi, Paula Barreda, Thais Llopis i Mar铆a Mart铆nez.

Una de les modificacions en la programaci贸 respecte a anys anteriors ser脿 l’empla莽ament del ball de gala posterior. Este any, la vetllada continuar脿 en el Parador de Festes, situat al costat de la Platja Sud.

A mitjanit, com ja 茅s tradici贸, el Grup Cultural de Danses iniciar脿 el seu repertori de “albaes” des de la Capella de Santa Ana recorrent els carrers de la ciutat.

Les Festes s’estendran al llarg de nou dies i finalitzaran el diumenge 15 de setembre despr茅s de celebrar infinitat d’actes dirigits a diferents edats i a diferents 脿mbits socials. Durant els festejos se succeiran les cites esportives, religioses, culturals, infantils i gastron貌miques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.